Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen en Henkie overtuigen met 88 punten

Adelinde Cornelissen met Henkie. Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

Het tweede deel van de KWPN hengstencompetitie Gelders paard is gewonnen door Henkie (v. Alexandro P) en zijn amazone Adelinde Cornelissen. De hengst - die als enige deelnam bij de Gelderse hengsten - verzamelde 88 punten 

“We hebben kunnen genieten van een goede dressuurproef met veel hoogtepunten”, merkt juryvoorzitter Arie Hamoen na afloop op. ““De stap is ruim, taktmatig en blijft ook zuiver in de overgang van uitgestrekte stap naar de arbeidsstap. Een 9.”

Gelijke lengtebuiging

De draf is goed van de grond af en valt op met het voorbeengebruik, waarbij de gelijke lengtebuiging in de zijgangen opvallend is, ook een 9. De galop wordt getoond met veel afdruk, al zou Henkie soms wat meer met de schoft omhoog mogen galopperen, een 8,5″, luidde het commentaar van Hamoen.

Sterker

Zijn amazone is enthousiast over de kwaliteit van Henkie. “Ik merk dat Henkie steeds sterker wordt en daardoor met steeds meer gedragenheid door de baan heengaat. Ik word er soms bijna bang van, zo goed loopt hij al voor een vijfjarige. Henkie gaat met zoveel balans door de proef heen.”

Fantastisch gevoel

Die schouderbinnenwaartsen hebben de kwaliteit waarvan ik hoop dat ze in de Lichte Tour nog net zo loopt. Zo enorm scharen en alle passen gelijk van de grond af. Dat geeft een fantastisch gevoel”, aldus Cornelissen.

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.