Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen stuurt Fleau de Baian naar overwinning halve finale WK-selectie

Exclusief Update
Adelinde Cornelissen met Fleau de Baian. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

"Ik ben echt top tevreden over hoe het ging", is Adelinde Cornelissen enthousiast, nadat ze Fleau de Baian (v. Jazz) naar de overwinning stuurde in de halve finale van de WK-selectie bij de zevenjarige dressuurpaarden in Etten-Leur. Met een percentage van 79.2 procent selecteerde de combinatie zich ruimschoots voor de finale in Ermelo volgende maand.

“Hij is zo super constant. Hoewel hij nog jong is en ook nog eens hengst, blijft hij altijd bij de les. Daarnaast loopt hij heel safe door een proef heen, waarbij hij eigenlijk alle onderdelen heel goed uitvoert. Dat is echt zijn kracht”, vertelt Cornelissen over de volle broer van haar voormalig toppaard Parzival.

‘Er zit nog rek in’

Hoewel de combinatie onlangs op de voorselectie in Kootwijk ook al bij de zevenjarigen domineerde en ook nu in Etten-Leur opnieuw de concurrentie op afstand hield, is kwalificatie voor het WK niet vanzelfsprekend voor de amazone. “Het is altijd afwachten hoe je op dit soort wedstrijden scoort. Ik denk zeker dat er nog wel wat rek zit in het percentage. Er zijn altijd dingen die beter kunnen, daarnaast kan hij alleen maar sterker worden zodat de score nog hoger kan.”

Sterke concurrentie

“Voor nu is het in ieder geval super dat we ons voor de finale hebben geselecteerd en dan kijken we na Ermelo wel waar we staan. De andere combinaties zijn namelijk ook sterk”, blikt de amazone vooruit.

De bij het KWPN goedgekeurde hengst Ferdeaux (v. Bordeaux) eindigde met Kirsten Brouwer in het zadel op de tweede plek. De combinatie kwam met een score van 79.141% dicht in de buurt van de overwinning, maar moest toch genoegen nemen met de tweede plek.

Lynne Maas en Fantastique, die vorig jaar in de Pavo Cup-finale derde werden bij de zesjarigen, eindigden vandaag opnieuw op de derde plek. Zij noteerden een percentage van 76.172%.

Finalisten

De beste tien combinaties van vandaag verschijnen in Ermelo tijdens de finale (14 t/m 16 juli) opnieuw in de baan om een ticket te bemachtigen voor het WK. Naast de top drie van vandaag zien we in de finale de volgende combinaties terug: Emmelie Scholtens met Fenix, Vai Bruntink met Cum Laude, Dinja van Liere met For Gribaldi, Patrick van der Meer met President’s First Apple, Mara de Vries met Farzana G, Tommie Visser met Fabiola Begijnhoeve en Thamar Zweistra met Hexagon’s Filamanda.

Morgen wordt in Etten-Leur de halve finales verreden bij de vijf- en zesjarigen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook