Ga naar hoofdinhoud

Cornelissen verrassing van de avond in Aken

Adelinde Cornelissen ParzivalMet een ijzersterke proef debuteerden Adeline Cornelissen en Parzival (v. Jazz) op het Akense CHIO. Ze eindigden donderdagavond met 73,13% achter de Duitse Isabell Werth en Satchmo, die met een score van 76,92% toch een maatje te groot waren. Duitsland won de landenwedstrijd, gevolgd door Nederland en Denemarken.

,,Ik kan alleen maar heel tevreden zijn met deze prestatie op het hoogste niveau in de sport”, vertelde teammanager Mariëtte Sanders na afloop van de wedstrijd. Sanders voegde er aan toe dat in Aken het tweede team van Nederland was opgesteld. ,,We willen ons met ons eerste team (Van Grunsven, Schellekens en Minderhoud) helemaal richten op Hongkong en nergens anders op”, aldus Sanders.

,,Het liep vanaf de eerste pas en ik denk dat deze wedstrijd de beste is geweest die ik ooit met Satchmo heb gereden”, vatte Werth haar rit samen. Zoals de amazone er nu tegen aan kijkt, wil zij ook met Satchmo in Hongkong aan de start verschijnen en is Warum Nicht haar tweede keus. Ze maakt zich wel zorgen over de Nederlandse concurrentie. ,,We moeten ons nu echt zorgen maken”, zei Werth en ze vervolgde: “En kijken waar we nog zeker een procent of vijf weg kunnen sprokkelen, want anders wordt het voor ons in Hongkong moeilijk wanneer het Nederlandse team op volle sterkte aan de start komt, als ze dit hun tweede team noemen”.

Uitslag Grand-Prixdressuur individueel
1. Isabell Werth (Dui) – Satchmo – 76.917%
2. Adelinde Cornelissen (Beilen) – Parzival – 73.125%
3. Heike Kemmer (Dui) – Bonaparte – 72.250%
13. Edward Gal – Interfloor Next One – 67.958%
19. Jeanette Haazen – Nartan – 66.625%
20. Alex van Silfhout – Luxform’s Nimbly – 66.458%

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook