Ga naar hoofdinhoud

Van Cranenbroek: ‘Alsof ik aan het klungelen was’

Ilse van Cranenbroek en Emerald. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Hoewel ze niet erg tevreden was over haar proef, won Ilse van Cranenbroek vanmorgen met overmacht de Intermediaire I in Ammerzoden. Ze stuurde de Ampère-zoon Emerald S voor het eerst sinds Indoor Brabant de ring weer in en reed 70,72% bij elkaar. Het rode lint ging naar Jill Huijbregts en de Tuschinski-nazaat Eventz Enzos-Armani, die goed was voor 66,25%.

“Eigenlijk kwam ik balend de ring uit”, vertelt Ilse van Cranenbroek. “Indoor Brabant was onze laatste wedstrijd en zodoende mist hij echt het ritme. Hij was druk en ik voelde me alsof ik aan het klungelen was. De laatste tijd thuis ging hij echt goed, maar vandaag voelde het wat moeizaam.”

Goed beeld

“Toch was het beeld wel heel goed”, vervolgt de amazone. “We hadden ook er goede onderdelen, zo was de uitgestrekte draf goed voor negens en gingen de pirouettes ook fijn. Het achterwaarts ging daarentegen niet goed, daar kregen we dan ook vieren voor.”

Ritme

De komende tijd neemt Van Cranenbroek de amazone regelmatiger mee op concours. “Ik heb me voorgenomen om hem om de twee weken mee te nemen. Hij vindt het leuk om mee te gaan en blijft dan beter in z’n ritme. Na het Nederlands kampioenschap was hij internationaal mee geweest naar Lier en Brabant, dan is hij echt in z’n nopjes.”

Zware Tour-winst voor Hoeflake

In de gecombineerde Intermediaire II/Grand Prix-rubriek werd de hoogste score genoteerd door Machteld Hoeflake en de Ehrentanz I-dochter Everything is Possible. De amazone reed de 65,99% bij elkaar, waarmee ze 2,5% voorbleef op Jacqueline van Grunsven en Zantos (v. Sir Sinclair).

De Israëlische ruiter Roy First stuurde de tienjarige Hadassa DVB (v. Hotline) in zijn Grand Prix naar 62,80%.

Lees ook: Bijzonder ZZ-Zwaar debuut voor zusjes De Laat.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.