Ga naar hoofdinhoud

Crystal Friendship wint inloopproef Nürnberger Burg-Pokal

De zege in de inloopproef van de Nürnberger Burg-Pokal was zojuist voor Annabel Balkenhol met Crystal Friendship. De Fidertanz-ruin kreeg 73.585% voor zijn optreden en dat was, ook al was de zege niet unaniem, genoeg om op de eerste plaats te eindigen. 

De sterk galopperende ruin werd door twee van de juryleden op de eerste plaats gezet en kreeg niet alleen hoge punten voor de galoponderdelen, maar ook voor de versterkingen in draf. In de eerste kwalificatie-wedstrijd in deze meest prestigieuze Lichte Tour-competitie van Duitsland eindigde het duo in de inloopproef ook op de tweede plaats, maar eindigde in de kwalificatie op de vierde plek. Het verschil met de nummer twee vandaag, Aikje Fehl met Chilly Jam was iets meer dan een procent.

Storing

Fehl kreeg met de zevenjarige dochter van Romanov Blue Hors een flinke storing in de contragalop en de galopwissel, maar liet verder een constante proef zien, die vrijwel alleen maar dikke voldoendes opleverde. Het duo kwam in totaal uit op 72.439%.

Derde plaats

Hubertus Schmidt en Escorial kwamen met een resultaat van 71.878% uit op de derde plaats. De goedgekeurde zoon van Estobar NRW kreeg met name hoge cijfers voor zijn drafappuyementen, maar scoorde ook goed op de versterkingen en de appuyementen in galop. In de inloopproef in Hagen eindigde Schmidt op de vijfde plaats met de hengst.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.