Ga naar hoofdinhoud

Dag met pieken en dalen voor Astrid Langeberg

Op de subtopwedstrijd in Kootwijk noteerde Astrid Langeberg zaterdag in het ZZ-Zwaar de hoogste score van 67,43%. Hiermee schreef ze de eerste proef op haar naam. In de tweede proef moest ze Irene van Seggelen voor laten. Voor Langenberg was het een dag met pieken en dalen.

Met Downtown (v. Uptown) kwam Langeberg als eerste aan de start in een groep van bijna 30 combinaties. De eerste proef won ze met 67,43%. De tweede proef zakte ze een plaatsje met een score van 64,79%.
“De eerste proef ging ook super goed. Vooral het drafgedeelte was heel erg goed. In galop zou hij misschien nog iets meer eraan mogen blijven. Ik heb lekker gereden en hij gaf me een super gevoel. Jammer dat we een juryverschil van 6% hadden, maar ja dat hoort erbij”, vertelt Langeberg.

Rommeltjes
“In de tweede proef hadden we iets meer rommeltjes. We hebben ook al een selectie gereden voor het NK met twee keer 65%. In principe rij ik nog een selectiewedstrijd. Als dat goed gaat, dan gaan we ons richten op het NK. Anders gaan we rustig doorwerken naar de Prix. In principe is hij daar al klaar voor, maar ik wil liever pas over als het echt bevestigd is allemaal.”

Project
De amazone heeft de Uptown-nakomeling nu ruim 2,5 jaar onder het zadel. “Ik rijd hem voor Jan Frido Sijp, Daan Vrees en George van den Burgt. Zij kochten hem als veulen als leuk project en tot nu toe gaat dat heel goed. Ik ben met hem in het M1 begonnen en heb daarna Z1, Z2 en ZZ-Licht met hem gereden. We hebben hem echt de tijd gegeven.”

Klap
Als eerst starter in een grote groep wilde Langeberg haar paard zaterdag eerst naar huis brengen. Onderweg sloeg het noodlot echter toe en kreeg de vrachtwagen een klapband. “Het was een enorme klap, maar gelukkig is alles goed afgelopen. We zijn wel enorm geschrokken. Helaas mistten we daardoor wel de prijsuitreiking.”

Paralympics
Irene van Seggelen won de tweede proef met Casey Olivia (v. Vivaldi) met 65,07%. In de eerste proef werd de combinatie derde met 66,07%.
Plaats twee in de eerste proef was met 66,86% voor Marian Navis en Zomido H (v. Farrington). Frederike Gotink en Caraat (v. Gribaldi) werden vierde met 65,93%. In de tweede proef werd deze combinatie derde met 64,71%.
Caraat, gefokt door Gotink zelf, was eerder te zien onder amazone Rixt van der Horst, die op de laatste Paralympics drie medailles met hem mee naar huis nam.
Gabrielle Rost maakte met Ucelle de L’Ocean (v. Londonderry) in de eerste proef de top vijf compleet met 65,29%.

In de tweede proef was plaats vier voor Ilze de Meer. Met Disconto (v. Welt Hit II) noteerde ze 64,64%. De vijfde plaats was voor Melissa Casteijn, die met Cruif (v. UB40) 64,14% behaalde.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook