Ga naar hoofdinhoud

Daniel Bachmann Andersen en KWPN’er Zack maken enorme sprong op wereldranglijst

Blue Hors Zack (v. Rousseau) met Daniel Bachmann-Andersen - Foto: Bluehors.dk

Op de vandaag door de FEI gepubliceerde wereldranglijst dressuur heeft Daniel Bachmann Andersen een enorme sprong gemaakt. Op de vorige ranking bezette hij met de KWPN-gefokte hengst Blue Hors Zack (Rousseau x Jazz) de 183-ste plek. Door de dubbele zege vorige maand op CDI Darmstadt is het duo gestegen naar de 41-ste plek.

Daniel Bachmann Andersen, stalruiter bij Blue Hors, brengt de Rousseau-zoon Zack sinds dit jaar uit in de internationale Grand Prix. Hoogtepunt tot nu toe was de kürscore van bijna 79% in Darmstadt. Het duo gaat dit seizoen hun debuut maken in het Wereldbekercircuit.

Ook Kittel schiet omhoog

Ook Patrik Kittel en Well Done de la Roche CMF (v. Fürstentraum) klommen flink wat plaatsen op. Kittel brengt de merrie sinds dit voorjaar in de Grand Prix uit en steeg van plek 167 naar 31. Met zijn olympische troef Deja (v. Silvano) bezet Kittel de tiende plek.

Werth blijft aan kop

De ranglijst wordt opnieuw aangevoerd door Isabell Werth met Weihegold OLD (v. Don Schufro). Net als vorige maand staan Sönke Rothenberger en Cosmo (v. Van Gogh) op de tweede plek. Ook Laura Graves behield met Verdades (v. Florett As) dezelfde plek als vorige maand (3e).

Minderhoud hoogste Nederlander

Hans Peter Minderhoud staat met Glock’s Flirt (v. Florestan) net als op de vorige ranking op de achtste plek. Daarmee is Minderhoud de hoogstgeplaatste Nederlander. Edward Gal bezet met Glock’s Voice (v. De Niro) opnieuw de dertiende plek. Madeleine Witte-Vrees en Cennin (v. Vivaldi) zijn een plaats gestegen en staan nu op plaats 17. Adelinde Cornelissen heeft zich met Aqiedo (v. Undigo) met twee overwinningen op CDI Saumur de top veertig ingereden. Het duo komt van plek 62 en staat nu op 32.

Klik hier voor de volledige ranglijst.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook