Ga naar hoofdinhoud

Adelinde Cornelissen en Aqiedo scoren 71,5% tijdens internationaal GP-debuut

Update
Foto: Melanie Brevink

In Compiègne is Adelinde Cornelissen zojuist met Aqiedo in de ring verschenen in de CDI3* Grand Prix. Cornelissen heeft in het zadel van de Undigo-nakomeling voorlopig de leiding overgenomen. Tijdens hun internationale Grand Prix-debuut reden ze naar een score van 71,50%.

Aqiedo begon de proef ontspannen en Cornelissen kon hem mooi op lengte voorstellen. De combinatie kreeg een kleine hapering in het achterwaarts en Aqiedo bouwde wat spanning op in de laatste lijn met piaffe en passage op de AC-lijn, wat een storing opleverde. Verder reden ze een nette proef met mooie drafappuyementen, foutloze galopchangementen en lieten ze verbetering zien in de piaffe en passage.

Voorlopig vijfde plaats

Danielle Heijkoop en Badari (v. Gribaldi) debuteerden eveneens in de internationale Grand Prix en scoorden 65,800%. Hiermee staat Heijkoop op een voorlopige vijfde plaats.  Wel zat er wat verschil in de beoordeling van de juryleden bij Heijkoop. Eddy de Wolff van Westerrode gaf de combinatie een score van 69,90%, de  beoordeling van de Amerikaan Gary Rockwell bleef steken op 63,00%. De Wolff van Westerrode was ook weg van de proef van Cornelissen en gaf zelfs een score van 74.60%.

Je kunt live meekijken via deze link.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook