Ga naar hoofdinhoud

Danielle Heijkoop neemt leiding in ZZ-zwaar

Danielle Heijkoop en Daula II (v. Gribaldi). Foto: www.madebyjessy.com
Danielle Heijkoop heeft vandaag in Ermelo met Daula II het eerste onderdeel van het KNHS-Kampioenschap in de klasse ZZ-zwaar gewonnen. Remy Bastings volgde met een half procent verschil met Vivaldi op de tweede plaats en Veronique Roerink eindigde met Flanell op de derde plek.

Alhoewel de juryleden het niet eens waren over de plaatsing, was de score van Heijkoop en de Gribaldi-merrie van 72.905% genoeg om Bastings voor te blijven. De vosmerrie kreeg de hoogste punten voor de draf waaronder negens voor het uitstrekken. Het duo werd zowel op de eerste, tweede als derde plaats gezet.

Gribaldi

Ook over Bastings was het oordeel niet unaniem. Twee van de juryleden plaatsten hem met de donkerbuine ruin, die net als Heijkoops Daula een nakomeling is van Gribaldi, op kop en eentje zette hen op de tweede plaats. De totaalscore van 72.429% was voldoende om Roerink naar de derde plek te verwijzen. Roerink kreeg met de Apache-dochter de derde en laatste score boven de zeventig procent. Met een derde, zesde en tweede plaats bij de juryleden eindigde het paar op de derde plek met 70.810%.

Top vijf

Femke Beljon kreeg vandaag met Winningmood (v. Prado) 69.476% van de jury en werd unaniem op de vierde plek gezet. Mark van de Donk maakte de top 5 compleet met Dahlhoff (v. De Niro) met een resultaat van 68.810%.

 

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.