Ga naar hoofdinhoud

Danielle Houtvast sterk op weg richting U-25

Emmelie Scholtens en Dorado Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Danielle Houtvast won afgelopen weekend met Utah voor de tweede week op rij de Intermédiaire II. Dit keer noteerde ze in De Mortel ruim 69%, wat een fractie meer was dan vorige week. Op zondag werden de selecties verreden voor het NK in De Mortel. In het ZZ-Zwaar leverden Diederik van Silfhout en Emmelie Scholtens een hevige strijd en wonnen beide een proef. De Prix St. Georges kwam op naam van Dominique Filion.

De Mortel stond het hele weekend in het teken van de dressuursport. Op zaterdag werden er gewone subtoprubrieken verreden en op zondag vonden de selecties voor het NK plaats in het ZZ-Zwaar en de Prix St. Georges.
Danielle Houtvast won de Inter II op zaterdag met Utah. Leida Collins-Strijk, waarvoor Houtvast werkzaam is, startte de Jazz-nakomeling ook één keer eerder op dit niveau voor ze de teugels overgaf aan Houtvast. “Toen Leida hem reed had ik er ook al een paar keer op gezeten, maar ik rijd hem pas sinds anderhalve maand iedere dag. Vorige week maakten we ons debuut in de ring direct in de Inter II en in De Mortel was de tweede keer. We moeten elkaar nog iets beter leren kennen, dus we hadden nog wel wat kleine dingetjes in de proef, maar verder ging het heel goed”, vertelt Houtvast blij. “De passage is heel mooi, met heel veel expressie en de piaffe was nu ook al weer beter dan de vorige keer. Toen was het nog een beetje twijfelachtig. De galop is heel sterk, met kaarsrechte series en kleine pirouettes. Volgende week maken we de overstap naar de U-25. Ik ben 22 dus kan daar nog mooi ervaring opdoen. Ook Utah kan veel leren in de U-25.”

Mooi begin
Romy van der Schaft debuteerde in de Grand Prix met Seigneur (v. Lord Sinclair). Met 63% eindigde ze als vierde. “Het is een goed begin, maar er zit zeker meer in dan 63%. De oefeningen beheerst hij goed en die gingen ook goed, maar ik had best veel storingen, omdat hij kijkerig was. Dat kostte iedereen best veel punten. De afwerking in de proef moet nog beter en we moeten gewoon meer routine op doen.”
De zege in de Grand Prix was voor Mirelle van Kemenade-Witlox met Decor Just Royal Dancer (v. Jazz) met 68%.

Topscores
In de selecties op zondag waren Diederik van Silfhout met Cupido (v. Daddy Cool) en Emmelie Scholtens met Dorado (v. Krack C) enorm aan elkaar gewaagd. Beide reden proeven van absoluut topniveau. In de eerste proef pakte Van Silfhout de zege met 73,14%, voor Scholtens die 71% neerzette. In de tweede proef was zijn score nóg hoger met 75,14%, maar moest hij toch Scholtens voor laten. Zij noteerde nu zelfs 76,13%.
De Prix St. Georges kwam op naam van Dominique Filion. Met Brother de Jeu (v. Voice) reed ze naar een topscore van 72,43%.

Bekijk hier de complete uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook