Ga naar hoofdinhoud

Davina DVB scoort hoogste percentage in KNHS- Subli Kampioenschap

Foto Lonneke Ruesink

De vierjarige Davina DVB (v. Johnson) scoorde gisteren tijdens Geldrop Hippique de hoogste punten in een voorronde van het KNHS- Subli Kampioenschap voor jonge dressuurpaarden. Lisanne der Nederlanden realiseerde een score van 82% met de merrie. “Davina DVB is een fantastisch paard met veel potentie”, aldus jurylid Jan Peeters. Bij de vijfjarigen won Chekavara N, die voorgesteld werd door Jessica Nijpjes. Bij de zesjarigen scoorde Sir Fashion de hoogste punten onder Juliette Piotrowski.

Samen met Jan Wolfs beoordeelde Jan Peeters de vierjarigen. Peeters sprak lovende woorden over Davina DVB: “Haar draf is uitmuntend, de galop goed. De stap mag nog wat aan ruimte winnen. Davina DVB is mooi bergop gebouwd en de oefeningen zagen er fantastisch uit. Bovendien werd de merrie erg vriendelijk en spontaan voorgesteld door Lisanne.” Nicky Snijder en Dondersteen STH (v. Sorento) moesten in Geldrop genoegen nemen met een tweede plaats. De winnaars van de selectiewedstrijd in Assen afgelopen zaterdag kregen nu een score van 77,4%. De derde plaats ging naar Michelle van Lanen met Dibert L (v. Vivaldi).

Jessica Nijpjes reed Chekavara N (v. Rubiquil) naar een eerste plaats met 76,6%. Ook over dit paard is jurylid Jan Peeters enthousiast: ”Chekavara N is een paard met goede eigenschappen als dressuurpaard. Dit paard liet erg veel potentie zien in de beweging, maar had helaas nog iets last van spanning. Chekavara N werd erg netjes voorgesteld door Jessica Nijpjes.” Met een score van 74,8% werden Thamar Zweistra en Hexagon’s Capetown (v. Rubiquil) tweede. Derde in deze rubriek werd Patrick van der Meer met zijn Coco Chanel (v. Sandreo).

Bij de zesjarigen verschenen slechts drie paarden voor de jury. “De kwaliteit van deze drie deelnemers was ruim voldoende. Alle drie waren ze aan elkaar gewaagd”, vertelt jurylid Jaenine van Twist, die samen met Karin Retera de beoordeling deed. Uiteindelijk behaalde Juliette Piotrowski met de hengst Sir Fashion (v. Sir Donnerhall I) de hoogste score van 73,6%. “Sir Fashion is een heel mooi paard, dat een constante proef heeft gelopen met veel schwung en souplesse. Dit paard is goed bevestigd in de oefeningen. Wat we graag nog zien verbeteren is de buiging en het ondertreden van het achterbeen in draf.”

Bron: Horses / KNHS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook