Ga naar hoofdinhoud

De Frel ziet in VMF Gladiator de opvolger van Beach Boy

VMF Gladiator is pas zes jaar oud, maar heeft nu al een hele mooie lijst van successen achter zijn naam. Vrijdag kon hij daar een geslaagd debuut in het ZZ-Zwaar aan toevoegen. Met zijn amazone Stephanie de Frel won de hengst beide proeven met grote afstand in Nieuw en Sint Joosland.

Op 2,5-jarige leeftijd werd de door Stal Zegwaard gefokte VMF Gladiator (v. Totilas) verkocht op de Equine Elite Veiling in Weert aan VMF Stables. In januari van dit jaar werd hij onder De Frel derde in de finale van Subli Cup voor vijfjarigen. Afgelopen zomer werd de combinatie gehuldigd als Nederlands kampioen in het ZZ-Licht.

Niet klagen
In het Zeeuwse Nieuw en Sint Joosland maakten ze hun debuut bij de subtop en wonnen beide proeven in het ZZ-Zwaar met 69,21% en 68,43%. In beide proeven bleven ze de concurrentie ver voor.
“Het kan natuurlijk altijd beter, maar met dit begin mag ik zeker niet klagen”, reageert De Frel blij.
“Hij was sinds het NK deze zomer niet meer mee geweest, daardoor was hij in de eerste proef nog iets terughoudend. In de tweede proef was hij wel scherper, maar toen werd hij aan het einde van de proef een beetje moe, waardoor hij wat foutjes kreeg.”

Alles in huis
De Frel vertelt verder over de verwachtingen die zij heeft over Gladiator. “Ik denk dat hij alles in huis heeft om een goed Grand Prix-paard te worden. Hij heeft een super meewerkend karakter en wil altijd voor me gaan. Verder heeft hij drie hele goeie gangen en is hij mooi. Ik denk dat hij het complete pakket heeft. Het zou heel gaaf zijn als hij Beach Boy over een paar jaar zou kunnen opvolgen in de Grand Prix.”

Twee keer Wils
In de eerste proef werd Merel van Wallenburg tweede met Zip (v. Painted Black) met 63,57%. Plaats drie was voor Lenneke Wils en Kracker (v. Krack C) met 62,93%. In de tweede proef steeg Wils een plekje met 63,21%. Derde werd hier Marije de Lange met Famke PF (v.Houston) met 63%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook