Ga naar hoofdinhoud

Debuterende jeugd aan zet in Zware Tour Benningbroek

Steve van der Woude, hier met Faril.

Op de subtopwedstrijd in Benningbroek reed de jeugd vandaag verrassend goed in gecombineerde Intermédiaire II/ Intermédiaire A rubriek. Debutanten Kirsten van der Hauw en Steve van der Woude boekten als 'broekies' meteen winst in de Zware Tour en bezetten zelfs de eerste en tweede plek. Van der Hauw won de rubriek met LN Tiadette, het Grand Prix-paard van haar moeder, met ruim 66% en Van der Woude reed de pas zevenjarige springgefokte Faril knap naar 61,25%.

Zowel Van der Hauw, pas 17, als Van der Woude, pas 23 jaar, zijn in sneltreinvaart naar dit niveau doorgestoomd. Van der Woude kreeg zelfs de Lucky Boy-dochter pas twee jaar geleden te rijden, toen was ze net zadelmak, met als doel de merrie sport te krijgen. Dat pakte zo goed uit en de merrie liet dermate veel aanleg voor de piaffe en passage zien dat dat sportpredicaat zo maar binnen was en ze nu met haar jonge leeftijd van zeven jaar al op Intermédiaire A niveau loopt. Extra knap als je hoort dat Van der Woude pas sinds een half jaar serieus traint bij Maarten van Stek, en daarvoor vooral op eigen houtje zichzelf heeft doorontwikkeld tot subtopruiter. Van der Woude en Van Stek hebben zo’n klik als trainer en pupil dat ze onlangs een samenwerking zijn aangegaan en in samen paarden zullen gaan opleiden, trainen en verkopen.

GP-winst voor Hulsbosch-Pisart

De Grand Prix kwam op naam van Monique Hulsbosch-Pisart. Met Winston (v. Rousseau) reed ze 66,75% bijeen, een persoonlijk record. Wijnanda van Brenk en Urbanes volgden in het klassement met een score van 66,3%. Plek drie was voor Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (66,15%), en ook de nummer 4, Manon Klijbroek met Kingsley Wesley, kwam op een score van 66% uit.

Nipte overwinning Askes

In de Lichte Tour won Wendy Askes de Prix St. Georges. Ze stuurde haar Ella Bella (v. Zizi Top) naar 65,59%, net 0,05% meer dan Kim Thijssen en Obama (v. OO Seven). Het witte lint was voor Linda van der Hauw met LN Acapulco (61,97%). De Intermédiaire I kwam op naam van Kaylee Gouda met Don Juan (67,7%).

De score van 62,57% van Marloe Vermeer en Zidane (v. Gribaldi) was goed voor het oranje lint in het ZZ-Zwaar van de ochtend. Nicole Schaechter en Whitney V Kwadijk mochten het rode lint in ontvangst nemen en Yvonne Schoo eindigde als derde met haar Alwin (v. Archipel) (61%). In de avondgroep won Manon Klijbroek met Kingsley Erano met 64,14%.

Bij de jeugd waren er oranje linten voor Zoë Kuintjes met GG Desperado (v. Florencio), die tweemaal bij de Young Riders won, Brandy Bos en Rosalinde Lammerts.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook