Ga naar hoofdinhoud

Debuut Sanneke Rothenberger en Foreign Affair in Neu-Ansprach

Foreign Affair (Rock Forever x Scandic) en Malin Nilsson Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Sanneke Rothenberger debuteerde met de KWPN-hengst Foreign Affair in kwalificatiewedstrijd voor de Nürnberger Burg-Pokal in Neu-Ansprach, het paar behaalde een tweede plaats met 73.341%. Onder Malin Nilsson had de Rock Forever-zoon zich al geplaatst voor de finale in Frankfurt. Matthias Bouten haalde zijn ticket binnen voor de finale in Frankfurt met de Hannoveraan Quantum Vis MW. Hij won de wedstrijd met 73.829%.

In mei werd de KWPN-hengst Foreign Affair aan de familie Rothenberger verkocht. Het fokproduct van Jan Greve had onder Patrik Kittels stalamazone, Malin Nilsson al een finaleticket binnen gehaald. Sanneke Rothenberger debuteerde met de hengst in Neu-Ansprach en werd vlak achter Bouten tweede met 73,341%. Twee juryleden zagen haar als eerste, waarvan de jury bij H zelfs 76.707% gaf.

‘Droom paard’

De achtjarige Quantum Vis MW heeft Matthias Bouten pas drie kwart jaar onder het zadel. Bouten: “Hij is echt een droompaard voor iedere ruiter.” In de Prix St.Georges Special waren vier van de vijf juryleden het er over eens dat de rittige Hannoveraan bovenaan moest eindigen en met 73.829% stelde Bouten de finaleplaats veilig.

Robert Acs

De derde en vierde plaats ging naar de Hongaar Robert Acs die in Neu-Ansprach zijn thuisbasis heeft. Met de Zweeds gefokte Bocelli-zoon Bilan, eerder onder Carl Cuypers, scoorde 73.00% en op Qatar (v. Quaterback) haalde hij 72.268%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron St. Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook