Ga naar hoofdinhoud

Desperados en Showtime niet naar EK

Kristina Broring-Sprehe met Desperados. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Een flinke aderlating voor Duitsland nu zowel Desperados FRH (v. De Niro) van Kristina Bröring-Sprehe als Showtime FRH (v. Sandro Hit) van Dorothee Schneider niet kunnen deelnemen aan het Europees kampioenschap dressuur deze zomer in Gothenburg. Desperados heeft een acute blessure opgelopen en is naar verwachting vijf maanden uit de running. Showtime is nog in opbouw na een eerdere blessure en voor hem komt het EK te vroeg.

“Het is ontzettend jammer voor de amazones en voor beide paarden. Daarnaast is het zuur voor het team dat twee van de beste paarden niet naar het kampioenschap kunnen,”reageert Monica Theodorescu.

Kwalificatie Spelen

“De hoogste prioriteit is volledig herstel van Desperados en Showtime en daarvoor krijgen ze alle tijd. De focus ligt nu op de WEG in 2018, waar we ons willen kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020”, besluit de bondscoach.

Gouden teampaarden

Beide combinaties maakte vorig jaar deel uit van het gouden team op de Olympische Spelen in Rio. Daarnaast won Bröring-Sprehe met Desperados brons in de kür. Schneider en Showtime eindigden op de zesde plaats in het individuele klassement.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/FN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook