Ga naar hoofdinhoud

Desperados niet naar Duitse kampioenschappen, EK blijft doel

Kristina Sprehe en Desperados

Dressuuramazone Kristina Sprehe komt volgende week niet in actie tijdens de Duitse kampioenschappen in Balve met de hengst Desperados FRH (v. De Niro). Haar toppaard raakte eind april voor aanvang van de wereldbekerfinale in Gothenburg licht geblesseerd. Desperados is inmiddels weer in training, maar het nationale kampioenschap met drie zware proeven - De Grand Prix, Special én de Kür - komt te vroeg.

Na overleg met de coach, bondscoach, ruiter, eigenaar, teamdierenarts en de leden van het dressuurcomité is in het kader van dierenwelzijn besloten de hengst niet te starten in Balve. De 26-jarige Sprehe krijgt van het Duits Olympisch Comité voor Ruitersport (DOKR) officieel toestemming om af te zien voor deelname, waardoor kwalificatie voor de Europese kampioenschappen mogelijk blijft. Matthias Alexander Rath kreeg eerder te horen dat hij zich met Totilas (v. Gribaldi) niet kon kwalificeren voor het EK, omdat hij besloot niet deel te nemen aan het kampioenschap in Balve.

Desperados blesseerde zich waarschijnlijk door een trap tegen de stalwand. De blessure bleek slechts een vochtophoping in het been te zijn, met de pezen en botten is alles in orde.

Bron: Horses / St. Georg

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook