Ga naar hoofdinhoud

Diederik van Silfhouts Four Season naar Mercedes Verweij

Exclusief
Diederik van Silfhout en Four Seasons. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Four Seasons (v. Fürst Piccolo), het EK-paard van Diederik van Silfhout, is verkocht aan jeugdamazone Mercedes Verweij. De tweede reserve voor de Wereldruiterspelen in Tryon blijft de komende maanden nog in Lunteren: "Het klikt heel goed met Mercedes. De komende twee tot zes maanden blijft Four Seasons nog in Lunteren zodat ze samen hier kunnen trainen." Verweij zegt erover: "Ik was al een tijdje op zoek en heb nu eindelijk een geschikt paard gevonden."

“Het is altijd jammer als een goed paard je stallen verlaat, maar het was wel de juiste tijd”, vertelt Van Silfhout. “Toen hij bij mij kwam was het toch een aparte, hij zag er slecht uit en er zaten best wat dingen aan. Maar Na Arlando is Four toch het paard dat mij weer richting de top heeft gebracht.”

Schoorsteen moet roken

“Maar met hoe het niveau nu in Nederland is, kan hij goed meedraaien in de Wereldbeker, maar hoef ik niet te verwachten dat ik weer direct in het team zit. En Expression komt er natuurlijk aan. Daarbij moet ook de schoorsteen roken.”

Tijdje op zoek

Mercedes Verweij zocht al langere tijd naar een opvolger van haar juniorenpaard Wiolita, die begin 2017 werd verkocht. Op het WK voor jonge dressuurpaarden kwam ze daarover in gesprek met Lotje Schoots. Zij tipte Verweij over Four Seasons. “Twee weken terug heb ik contact gezocht met Diederik en daarna heb ik Four Seasons een paar keer uitgeprobeerd. Het klikte meteen heel goed.”

U-25

Met Four Seasons hoopt Verweij direct de overstap te kunnen maken naar de U-25. “Alle knoppen zitten er op, dus daar komt hij waarschijnlijk ook het best tot zijn recht. Maar eerst gaan we lekker trainen en een combinatie worden, daar helpen Diederik en Alex me ook nog bij.”

70%

Four Seasons liep alleen maar scores boven de 70% in de Grand Prix. Hij maakte begin 2017 nationaal zijn debuut met Diederik van Silfhout en werd direct in dat jaar opgenomen in het EK-team voor Gothenburg. Daar werd hij met drie keer scores rond de 72% 13e (Grand Prix), 14e (Spécial) en 15e (kür). Dit jaar werd hij na zijn zesde plaats op het NK als tweede reserve opgesteld voor Tryon.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook