Ga naar hoofdinhoud

Dikke Grand Prix-overwinning voor Shanda de Boer

Met een score van 67,15% was Shanda de Boer met Eastend’s Allstar (v. Tuschinski) de absolute uitschieter van de Subtopwedstrijd vandaag in Nieuw-Vennep. Naast het oranje lint was de Grand Prix-proef van De Boer en haar elfjarige Tuschinski-zoon goed voor de hoogste dagscore.

Het jurykoppel kon meerdere hoge punten kwijt aan de proef van het winnende duo. “Ik ben vooral heel trost op de acht die we kregen voor de piaffe”, steekt De Boer enthousiast van wal. “Thuis kan hij heel makkelijk piafferen maar het was het in de ring altijd een stuk minder. Ik ben echt super blij dat we vandaag ook in de proef een goede piaffe konden laten zien.” Tonnie Huberts mocht zich als tweede opstellen. Hij reed zijn Metall-nazaat Uno naar 63,65%.

Weer Tuschinski

In de Prix St. Georges was het oranje lint ook voor een zoon van Tuschinski. In deze rubriek stuurde Yessin Rahmouni de voormalig aangewezen hengst Denzel STH naar 65,53%. De ruiter werd op de hielen gezeten door Valentijn van Weering, die op kleine achterstand tweede werd. Hij debuteerde met zijn Oldenburger-hengst VarioHippique’s First Class (v. Florencio) in de PSG en kreeg 65,13%.

Inter I voor Keur

In de Intermédiaire I werd de winnende score neergezet door Danielle Mes-Keur. Zij noteerde met haar routinier River’s Modor (v. Rafurstinels) 64,28%. In de Prix St. Georges liep dit duo wat fouten op waardoor de score bleef steken op 63,88% en nipt buiten de prijzen viel. De tweede prijs in de Inter I was voor Vanja Putker-de Boer, zus van Grand Prix-winnares Shanda de Boer. Vanja en Easend’s Castello (v. Whitesnake) waren goed voor 61,32%.

Van Kollenburg smaakmaker ZZ-Zwaar

In het ZZ-Zwaar werd matig gescoord en vond het juryduo slechts een klein aantal proeven winstpuntwaardig. Uitschieter was Neelke van Kollenburg. In de eerste proef reed ze met Krack C-merrie Boolya SVK veruit de hoogste score van 65,57% bijeen. Kim Thijssen behaalde op haar wedstrijdrentree met Obama (v. OO Seven) 62,50%, goed voor de tweede plek.

De tweede proef kwam op naam van Evert Veenstra. Hij reed Detroit C (v. Florencio) naar 62,71%. Henri Jacobsen en Wubels ZW (v. Rubels) volgden met 62,57% op de tweede plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook