Ga naar hoofdinhoud

Dinja van Liere met vier vijfjarigen naar halve finale WK-selectie

De vijftien paarden per leeftijdsklasse die zich kwalificeerden voor de halve finale van de selectie voor het WK jonge dressuurpaarden via de kwalificatiewedstrijden waren al bekend. Nu staan ook de paarden die zich gekwalificeerd hebben via hun prestaties in de Pavo Cup 2016 op de startlijst. Dinja van Liere krijgt druk in Etten-Leur, vooral zaterdag. De amazone heeft maar liefst vier vijfjarigen in de halve finale op zaterdag en vrijdag ook nog een zevenjarige. Adelinde Cornelissen en Charlotte Fry komen elk met vier paarden aan de start. 

De selectieprocedure voor het WK jonge dressuurpaarden is dit jaar als volgt: op de voorselectiewedstrijden konden vijftien paarden per leeftijdscategorie zich plaatsen aan de hand van scores en de beste 15 paarden (per leeftijdsklasse) uit de Pavo Cup van vorig jaar verdienden met die prestatie een ticket. In totaal konden dus 30 paarden per leeftijdscategorie meedoen aan de halve finale in Etten-Leur aankomend weekend. Bij de vijfjarigen staan er ook 30 paarden op de startlijst, bij de zesjarigen zijn dat er 27 en bij de zevenjarigen 23.

Vijfjarigen: vier keer Dinja van Liere

Bij de vijfjarigen krijgt Dinja van Liere het aanstaande zaterdag druk. Ze staat op de startlijst met de KWPN-hengst Hermès (v. Easy Game), Haute Couture (v. Conaisseur), Duval’s Hilton (v. Charmeur) en Hartsuijker (v. Johnson), die afgelopen weekend in Delft de Subli Cup-voorselectie won. In de voorselectiewedstrijden behaalde Henkie (v. Alexandro P) met Adelinde Cornelissen overigens de hoogste score (91). Hij krijgt in Etten-Leur onder andere concurrentie van de winnaar van de Pavo Cup van vorig jaar: Happyness E (v. Rousseau) met Laurens van Lieren. Ook de nummer 3 van de Pavo Cup Hayley B (v. Contango) is aangemeld. Behalve Henkie en Hermès staan er geen KWPN-goedgekeurde hengsten op de startlijst.

Zesjarigen: Guadeloupe Beau is er bij

Bij de zesjarigen is Governor (v. Totilas) met Adelinde Cornelissen de favoriet als de scores van de voorselecties bekeken worden (88,4 punten), maar in Etten-Leur komt ook onder andere Guadeloupe Beau (v. Bordeaux) – vorig jaar 2e in de Pavo Cup en 3e op het WK voor jonge dressuurpaarden – in actie met Kim van der Velden. Naast Governor nemen ook de KWPN-goedgekeurde Gunner KS (v. Belissimo M), Glamourdale (v. Lord Leatherdale) en Galaxie (v. Jazz) deel bij de zesjarigen.

Zevenjarigen: Hengstenstrijd

Bij de zevenjarigen zal het een hengstenstrijd worden. Ferdeaux (v. Bordeaux) behaalde de hoogste punten in de voorselectie (78,53) met Kirsten Brouwer, de AES- en Oldenburgs goedgekeurde Fleau de Baian (v. Jazz) de op een na hoogste punten en ook veilingtopper Four Legends KS (v. Wynton), For Gribaldi (v. Gribaldi) en Foundation (v. United) mengen zich in de strijd. Daarbij komt ook nog de gehele topdrie van de Pavo Cup 2016 voor zesjarigen komt aan de start, de drie Vivaldi-nazaten Fenix, First Apple en Fantastique.

Klik hier voor de (voorlopige) startlijst

Beste tien door

De beste tien paarden van Etten-Leur mogen vervolgens naar de finale op het NK dressuur in Ermelo (14 t/m 16 juli) en daar wordt vervolgens de selectie voor de Wereldkampioenschappen in Ermelo (3 t/m 6 augustus) gemaakt, waarbij de scores in beide proeven tellen.

Klik hier voor een schematische weergave van de selectieprocedure

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook