Ga naar hoofdinhoud

‘Dit was nou de reden waarom ik voor Bella Rose koos’

Exclusief
Isabell Werth met Bella Rose Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De tranen stroomden over haar wangen. Aan het eind van haar winnende Grand Prix-proef op het WK in Tryon, maar ook nog lang daarna, als ze de pers te woord staat. “Dit was onze ‘Sternstunde’, ons magische moment. Dit was nou de reden waarom ik voor Bella Rose heb gekozen.”

Een keuze die de inmiddels achtvoudige wereldkampioene 84,829% en 30 (!) keer een 10 op haar protocol opleverde.

Geen andere keus mogelijk

”Mijn keuze was niet tégen één van mijn andere paarden, maar vóór Bella Rose. Als je zo’n paard onder je kont hebt en voelt wat daar in zit, dan kán je ook geen andere keuze maken.”

Enorm emotioneel

Werth nam een risico door de nummer 1 van de wereld thuis te laten, Weihegold. Wát als het met Bella Rose, die jarenlang geblesseerd was geweest, toch niet goed uit zou pakken. “Ik ben blij met het vertrouwen dat Klaus Röser en Monica Theodorescu me hebben gegeven toen ik zei dat ik niet Weihegold en niet Emilio, maar Bella Rose in Tryon wilde rijden.”

Aan de longe

“Aan dit paard is voor mij zó veel verbonden. Als driejarige had ze me al in haar ban, zoals ze op stal was en aan de longe. Toen had ze voor mij al het laatste. Vervolgens kwam Caen en die lange periode van blessures. Om nu, vier jaar later, met haar terug te komen, na alles wat er gebeurd is, dat maakt me enorm emotioneel.”

Lach

Isabell had tijdens haar rit een paar keer een vette lach op haar gezicht. “Ik zat zo te genieten, ik kon die lach niet onderdrukken. Maar ik moest me natuurlijk wel herpakken, me blijven concentreren, dat ik zelf de fout niet in zou gaan. Want fouten maken, dat doet Bella nooit. Zij wil altijd haast nog meer doen dan wat nodig is.”

Dicht bij de perfecte rit

“Toen ik afgroette, wist ik dat dit behoorlijk dicht in de buurt van een perfecte rit was. Als Bella zo is moet de rest maar zien dat ze in de buurt komen. Zoals zij appuyementen loopt, de piaffes en de overgangen, dat doet geen enkel ander paard.”

In beeld

Isabell Werth met Bella Rose Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Isabell Werth met Bella Rose Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Isabell Werth met Bella Rose Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl


Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.