Ga naar hoofdinhoud

Donkers en Van Peperstraten voeren individuele klassement aan

Esmee Donkers met Chaina. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Esmee Donkers is opnieuw de onbetwiste leidster in het klassement bij de Young Riders op het EK in Fontainebleau. Donkers stuurde gisteren haar Chaina (v. Sir Donnerhall) naar een score van 77.294% in het eerste deel om de verdeling van de individuele medailles. Bij de junioren voert Daphne van Peperstraten met Greenpoint's Cupido (v. Johnson) het veld aan. Om 8 uur start vandaag het tweede deel in Frankrijk.

Esmee Donkers reed net als in de Landenwedstrijd een puike proef met Chaina. Ze werd door alle juryleden unaniem op kop gezet met 77.294%, net iets hoger dan in de teamtest (77.264%). Donkers staat ruim vier procent los van de nummer twee, de Duitse Alexa Westendarp met Four Seasons (v. Fuerstenball OLD) die 72.882% kreeg. Laura Quint bezet voorlopig de bronzen positie met Edison (v. Johnson) met 72.558%.

Junioren

Bij de junioren staat Daphne van Peperstraten met Greenpoint’s Cupido op kop met 74.470%. Van Peperstraten kreeg veel concurrentie van de Duitse Romy Allard en Summer Rose (v. Sir Diamond) die 74% scoorde. Het jurylid bij E drukte de score van Van Peperstraten door haar vijfde te zetten met 68.97%. Milou Dees staat op de voorlopige twaalfde plaats met Francesco (v. Florencio), zij kreeg 67.705%.

Live bij FEI

Om 8 uur beginnen de junioren aan het het tweede deel en de Young Riders starten om 14.35 uur met de finale. De wedstrijden zijn live te volgen via het YouTube-kanaal van de FEI.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.