Ga naar hoofdinhoud

Alex van Silfhout ziet Compiègne als goede voorbereiding op EK

Van 16 tot en met 19 mei wordt in het Franse Compiègne de eerste FEI Nations Cup voor de dressuurruiters verreden waar TeamNL vertegenwoordigd is. Bondscoach Alex van Silfhout kijkt vast vooruit naar het seizoen dat is afgestemd op het EK dat van 19 tot en met 25 augustus in Rotterdam plaatsvindt.

Bondscoach Alex van Silfhout is blij dat er zoveel Nederlandse ruiters naar de Nations Cup wedstrijden willen. “Er is genoeg animo bij mijn ruiters om naar de Nations Cup wedstrijden te gaan. Ik denk dan ook dat we overal met een goed sterk team aan de start kunnen staan.”

De landenwedstrijden zijn leuk en eervol om aan mee te doen, en het is belangrijk dat we ons laten zien in het buitenland. Het is altijd goed en leerzaam om te horen wat de buitenlandse juryleden er van vinden. Die mensen kom je waarschijnlijk ook later weer tegen op internationale kampioenschappen, daar kun je dus altijd je voordeel mee doen. Daarnaast is onze positie op de wereldranglijst ook van belang bij de loting van de startplaatsen in Tokyo. Daar is een formule voor bedacht waarbij de hoger geplaatst landen een gunstigere lotingspositie hebben.”

Olympisch kader ontbreekt

De wedstrijd in Compiègne is de week voor het Nederlands kampioenschap, dat tevens een officiële observatiewedstrijd is. Reden voor Van Silfhout om geen combinaties uit het Olympisch kader naar
Frankrijk te sturen. Maar hij heeft alle vertrouwen in het team dat naar Frankrijk afreist. “We hebben in de breedte een goede groep met een hele rij die boven de 70% in de Grand Prix kan scoren. Of we straks op het EK ook al net dat stukje extra kunnen pakken voor die medaille is afwachten, maar er wordt keihard aan gewerkt en het ziet er niet verkeerd uit”, laat de bondscoach strijdvaardig weten.

Team:

Patrick van der Meer (Zippo)
Danielle Heijkoop (Badari)
Tosca Visser-Van der Meulen (Asther de Jeu)
Emmelie Scholtens (Desperado)

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook