Ga naar hoofdinhoud

Damon Hill geniet van zijn pensioen

Archiefbeeld Damon Hill Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vlak na het winnen van zilver op de Wereldruiterspelen in Caen van 2014 werden de wegen van Helen Langehanenberg en Damon Hill gescheiden. Kort daarna werd bekend gemaakt dat Jil Marielle Becks, de dochter van eigenaar Christian Becks, de teugels overnam. Na een korte, maar succesvolle periode in de sport bleef het stil rondom het nieuwe duo. Inmiddels geniet de Donnerhall-zoon al een tijdje van zijn pensioen. 

“Damon Hill is nu negentien en nog topfit, maar hij heeft ons zoveel gegeven en zoveel waargemaakt, dat we hebben besloten om hem niet meer volop te trainen en ook niet meer uit te brengen op concours”, vertelt Jil Marielle Becks op het kanaal van CHIO Aachen.

Werkwillige nakomelingen

“Dami staat nog in de dekdienst en gaat lekker de paddock of wei in en geniet volop van zijn pensioen”, vervolgt de amazone. “Hij vererft heel goed. Hij geeft een goed karakter door en zijn nakomelingen laten zich fijn rijden en zijn werkwillig. Ze hebben allemaal een hele goede stap en veel gummi in de draf en galop.”

Nog veel kleine Dami’s

Becks rijdt zijn zoon Damon’s Satelite op Grand Prix-niveau en is opgenomen in het Duitse kader U25 Grand Prix. “Dami is onze nummer één en we hopen dat er nog veel merries van hem drachtig worden, zodat we nog veel kleine Dami’s op de wereld mogen verwelkomen.”

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook