Ga naar hoofdinhoud

Weer zege voor Joyce Heutink met 71,64% op CDI Sint Truiden

Joyce Heuitink met Gaudi Vita. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmorgen barstte de strijd los op het CDI in het Belgische Sint Truiden waar de Prix St. Georges werd verreden. In totaal kwamen zestien combinaties aan de start bij Stal Gravenhof. Joyce Heutink reed met Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II) een zeer sterke proef (71,64%), waarbij drie juryleden haar op de eerste plaats zetten. Een jurylid oordeelde anders wat de eindscore wat drukte, maar ondanks dit wist ze toch de overwinning in de Prix St. Georges op haar naam te zetten.

Heutink debuteerde oktober vorig jaar in deze klasse en won al diverse keren de Prix St. Georges. Ook nu weer bewees de geroutineerde amazone dat ze de stijgende lijn met haar Apache-ruin weet vast te houden. In de proef van vandaag had ze met Gaudi Vita een storing bij het halthouden wat de score naar beneden bracht, maar met hoge punten voor de appuyementen en galopwissels werd dat ruimschoots gecompenseerd. Dat bracht de totaalscore op 71,64% en kon ze ook deze Prix St. Georges aan haar lijstje toevoegen.

Ook Jessica Leijser, die dit jaar nog de overstap hoopt te maken naar de Grand Prix, liet van zich horen met Djambalaya (Santano x Democraat). Ze eindigde met 70,38% op de derde plek na de Belgische Thibault Vandenberghe die met Santiago Song (71,14%) de tweede plaats opeiste.

Uitslag

Bron: Horses.nl/stalgravenhof.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook