Ga naar hoofdinhoud

Weer zege voor Joyce Heutink met 71,64% op CDI Sint Truiden

Joyce Heuitink met Gaudi Vita. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmorgen barstte de strijd los op het CDI in het Belgische Sint Truiden waar de Prix St. Georges werd verreden. In totaal kwamen zestien combinaties aan de start bij Stal Gravenhof. Joyce Heutink reed met Gaudi Vita (Apache x Welt Hit II) een zeer sterke proef (71,64%), waarbij drie juryleden haar op de eerste plaats zetten. Een jurylid oordeelde anders wat de eindscore wat drukte, maar ondanks dit wist ze toch de overwinning in de Prix St. Georges op haar naam te zetten.

Heutink debuteerde oktober vorig jaar in deze klasse en won al diverse keren de Prix St. Georges. Ook nu weer bewees de geroutineerde amazone dat ze de stijgende lijn met haar Apache-ruin weet vast te houden. In de proef van vandaag had ze met Gaudi Vita een storing bij het halthouden wat de score naar beneden bracht, maar met hoge punten voor de appuyementen en galopwissels werd dat ruimschoots gecompenseerd. Dat bracht de totaalscore op 71,64% en kon ze ook deze Prix St. Georges aan haar lijstje toevoegen.

Ook Jessica Leijser, die dit jaar nog de overstap hoopt te maken naar de Grand Prix, liet van zich horen met Djambalaya (Santano x Democraat). Ze eindigde met 70,38% op de derde plek na de Belgische Thibault Vandenberghe die met Santiago Song (71,14%) de tweede plaats opeiste.

Uitslag

Bron: Horses.nl/stalgravenhof.com

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook