Ga naar hoofdinhoud

Annemieke Vincourt: ‘Internationaal meer blanco jurering’

Annemieke Vincourt met Diede Dieni.

Annemieke Vincourt-Krom reed de Ampère-dochter Fimosa zaterdag voor het eerst na haar internationale debuut op CDI Saumur weer de ring in. Dat leverde haar met 67,28% op de Subtop-wedstrijd in Genemuiden de overwinning op in de gecombineerde Prix St. Georges/Intermédiaire I. Daarmee bleef ze net voor op Nicky Snijder, die de Andretti-zoon Gameboy STH naar 67,13% stuurde.

“Het was pas de derde Intermédiaire I voor Fimosa en daarom heb ik ook alleen deze proef gereden”, licht de amazone uit Veeningen toe. “De proef is zelf vrij lastig en ik vind het fijner om me dan op één proef te kunnen concentreren.”

Tevreden gevoel

De proef verliep voor de amazone naar tevredenheid. “Het drafgedeelte vond ik zelf erg fijn. In de galop zette ze de tweede pirouette iets te klein in en daarom sprong ze om. In de serie om de twee zat ik zelf niet helemaal goed op te letten, waardoor we daar tegen een foutje aanliepen. Dat kostte ons wel wat punten.”

Blanco beoordeling

Een maand geleden maakte het duo haar internationale debuut in het Franse Saumur. “Daar zien de juryleden je blanco, wat erg interessant is. Hier in Nederland blijven de juryleden over het algemeen wat lager zitten. In de Intermédiaire I daar op de tweede dag scoorde ik bijvoorbeeld bijna 70%, ondanks ze daar wat moe was en we tegen wat duurdere foutjes aanliepen. Mijn proef van vandaag was juist beter.”

Soort van vakantie

Vincourt-Krom start haar eigen fokproduct graag nog een paar keer internationaal in de Lichte Tour, maar het plannen daarvan is niet heel makkelijk. “We hebben thuis een heel bedrijf en twee kinderen, dus dat is echt een soort vakantie waar je veel voor moet regelen”, vertelt ze lachend. “Als ik iets leuks voorbij zie komen, schrijf ik me daar zeker voor in.”

Rustig aan het voorbereiden

In de training is de amazone de merrie rustig aan het voorbereiden op het Grand Prix-werk. “We werken rustig wat aan de piaffe en de eners, maar geheel zonder druk. Ze heeft nog niet zoveel kilometers in de benen op Lichte Tour-niveau, dus ondertussen blijf ik haar op dit niveau starten op concours. In Saumur liep ze bijvoorbeeld haar eerste kür en dan merk je dat ze nog best wat onervaren is.”

Snijder scoort met twee paarden

De tweede plaats in de Lichte Tour-rubriek werd ingenomen door Nicky Snijder en de Andretti-zoon Game Boy STH. De stalruiter van Stoeterij Stouwehof kwam met 67,13% de ring uit. Met stalgenoot Catwalk STH (v. Voice) scoorde Snijder 64,27% en viel daarmee net buiten de prijzen. De top drie werd compleet gemaakt door Laura Quint. Zij stuurde haar Edison (v. Johnson) naar 66,40%.

Kwakernaak wint Zware Tour

In de gecombineerde Intermédiaire II/Grand Prix leverde de proef van Wiep Kwakernaak en de Uphill-zoon Aristarchos met 63,80% de hoogste score op. Joyce Haaijer volgde haar op plaats twee met 63,09%, zij reed de Jasper 366-dochter Horses2Fly Tialda H de ring in. In het ZZ-Zwaar was het Monique Laseur-van Dommelen die het oranje lint in ontvangst mocht nemen. Zij behaalde met Amazing Lady een resultaat van 60,29%.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook