Ga naar hoofdinhoud

Dubbel feestje voor Laura Zwart in Prix St. Georges

Laura Zwart, hier met Lumen Ghandi.

Voor Laura Zwart was er dubbel succes op de Subtopwedstrijd in Sonnega. Ze won de Prix St. Georges met Lumen Express én mocht de tweede prijs in ontvangst nemen voor haar proef met Lumen Dylan, beide zonen van Vivaldi. De hoogste dagscore werd bij elkaar gereden door Natascha Veen met Damoiselle, eveneens een dochter van Vivaldi.

Laura Zwart is duidelijk tevreden over de optredens van haar twee paarden. “Ze hebben alle twee hele goede vorderingen doorgemaakt de afgelopen tijd en het is kicken als je dat terug kan voelen in de proef”, vertelt ze enthousiast. Haar proef met Lumen Express, die voor de tweede keer meeliep op dit niveau, was goed voor 65,99%. “Hij heeft veel uitstraling en zijn uitgestrekte draf is echt mega. De pirouettes doet hij met twee vingers in z’n neus.”

Goede series

Met haar andere troef, Lumen Dylan, kwam ze uit op 63,75%. “Ik vond de proef van Dylan heel mooi constant en heel netjes, dat biedt echt wel perspectief. De series sprong hij bijvoorbeeld beter dan Express, maar die heeft zoveel meer over, dat die bij binnenkomen bij wijze van al een punt hoger heeft.” Tijd om de protocollen door te lezen had Zwart nog niet: “Ik had drie paarden mee, dus die ga ik thuis rustig doornemen”, aldus de tevreden amazone.

Young riders-feestje voor Puck Wilmink

Bij de jeugdruiters werden de landenproef in handicap met de individuele proef gereden. Puck Wilmink, stalamazone bij Brinkhof Dressage, reed de Andretti-dochter Brinkhof’s Faira naar 64,34% en 64,47%. De merrie is gefokt uit Trea Mulder-Dolsma’s voormalige Grand Prix-merrie Zaira (v. Don Romantic). Mulder-Dolsma zelf eindigde op plaats drie in de Prix St. Georges met Brinkhof’s EnVogue.

In de gecombineerde junioren/young riders-ring maakte Carlijn Vaessen met Fossbury (v. Ampere) de top drie compleet.

Natascha Veen leading lady in ZZ-Zwaar

Beide ZZ-Zwaar-proeven vielen ten prooi aan Natascha Veen en Damoiselle. De amazone reed 70,57% en 69,57% bij elkaar. In de eerste proef bleef ze ruim 8% voor op Taetske Bunschoten met Haico (v. Haarlem). De tweede proef was haar voorsprong op de nummer twee, Marsha Smits met Actie W (v. Goodtimes) ruim 5% voor.

Gottmer wint Intermediaire I

De enige man die in Sonnega met een oranje lint naar huis ging, was Nars Gottmer. De ruiter reed met Floris Vinckenburgh (v. Uphill) 66,64% bij elkaar in de Intermediaire I. De tweede prijs ging naar Karlijn Geelkerken. De amazone kwam met Ecuador VD (v. Ampere) uit op exact 65%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook