Ga naar hoofdinhoud

Duitse Bondscoach Hilberath: ‘Nations Cup-systeem ongunstig’

Technisch directeur van de KNHS Maarten van der Heijden liet zich al kritisch uit over Nations Cup format. Nadat Madeleine Witte zich moest terugtrekken voor de Special zei hij: "Wat het vooral aantoont is dat dit door de FEI opgesteld format voor de Nations Cup niet werkt.” Ook de Duitse bondscoach Jonny Hilberath liet zich tegenover Dressursport Deutschland uit over het format: "Het systeem is heel ongunstig."

Het format voor de FEI verlangt tenminste twee combinaties per land die in de Special moeten starten. Zo viel Nederland onfortuinlijk uit het klassement door het afgetrapte ijzer van Cennin vlak voor de rit met Madeleine Witte. “Dat was gewoon erg jammer”, zei Hilberath op de Duitse website. “Ik vind het systeem daarom ook zeer ongunstig.” Ook hij vindt dat de beste drie resultaten moeten tellen, ongeacht in welke proef die zijn behaald.

‘Gelukkig op podium’

Hilberath was van mening dat zijn team zo wel heel gelukkig op het podium kwam. De Duitsers hadden zelf ook een ongelukkige wedstrijd. Bernadette Brune trok vlak voor de wedstrijd in Rotterdam haar Spirit of the Age terug omdat de hengst niet fit was. Met twee betrekkelijke onervaren combinaties en de ervaren Annabel Balkenhol kwam Hilberath aan de start.

‘Kreeg niet de punten’

In de Grand Prix kreeg Balkenhol te maken met omgewaaide hekjes waardoor ze met Dablino opgehouden werd en niet meer in het ritme kwam. In de Special kreeg de sensibele De Niro-zoon niet de punten die hij verdiende volgens Hilberath. “We hebben met enig geluk het podium gehaald,” zei Hilberath na het wegvallen van Cennin.

Bron Dressursport Deutschland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.