Ga naar hoofdinhoud

Dujardin pakt overwinning in Intermediaire I kür

Charlotte Dujardin met Florentina (v. Vivaldi) Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na twee succesvolle dagen voor Charlotte Dujardin, stond vandaag de Intermediaire I kür op muziek met Florentina (v. Vivaldi) op de planning. Ook in deze rubriek schreef zij de overwinning op haar naam. Op plaats twee volgde Patrick van de Meer met President's First Apple (v. Vivaldi). De top drie werd afgesloten door Danielle Heijkoop met Daula II (v. Gribaldi).

Dujardin reed met haar fijne schimmelmerrie een nette kür en noteerde daarmee 78,800% op het scorebord. Vele onderdelen werden gewaardeerd met achten, maar Florentina is nog wel wat groen. Dit werd vooral duidelijk in de wisselseries die nog wat klein door gesprongen en slingerend waren. Ook de pirouettes kunnen nog wat meer gezet. De draftour en de zigzag in galop waren de uitblinkers van deze combinatie in de kür.

Geen fouten

Patrick van de Meer reed met de 8-jarige Vivaldi zoon President’s First Apple een nette en constante kür. De gehele kür bleven ze er beide goed aan trekken en dit resulteerde in een foutloze kür. De tweede plaats kwam in handen van, van de Meer met 76,950%.

Swingende draftour

De derde plaats kwam in handen van Danielle Heijkoop. Met een swingende draftour reed zij Daula II naar 74,950%. Heijkoop reed een fijne kür, enkel in de series slopen wat foutjes.

Top zes

Plaats vier kwam in de handen van de Deense Nanna Skodborg Merrald. Met  Görklintgårds Quater Boy (v. Quaterback) reed zij een percentage van 74,700% bij elkaar. Mara de Vries reed haar Downtown-zoon Cuvanck PP naar 74,525% en bleef hiermee Robin van Lierop voor. Van Lierop reed met zijn Finja (v. Flatley) naar 73,500%.

Pech

Voor Thamar Zweistra zat het niet mee deze kür. Zij werd uitgesloten omdat er bloed aan de mond van Erina (v Jazz.) zat.

Bekijk de volledige uitslag hier

Bron paardenkrant/horsesnl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook