Ga naar hoofdinhoud

Dujardin ziet vanwege rhino af van wedstrijddebuut met Uthopia

Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia
Charlotte Dujardin met Valegro (links) en Carl Hester met Uthopia

Charlotte Dujardin is aankomend weekend toch niet met Uthopia (v. Métall) te bewonderen in de wedstrijdring van het CDI in Addington. Ze liet gisteravond op Twitter weten af te zien van deelname vanwege de recente uitbraken van EHV-1 (rhinopneumonie) in de omgeving. “Teleurgesteld moet ik melden dat ik niet naar Addington ga met Uthopia. Het is een te groot risico met de huidige gezondheidsproblemen in de omgeving #I’llbeback.”


Carl Hester, gedeeltelijk eigenaar van de twaalfjarige KWPN-hengst Uthopia, nam het besluit uit voorzorg. “Sorry mensen, maar we moeten Uthopia terugtrekken. Vanwege meerdere uitbraken in de omgeving hebben we besloten op veilig te spelen en aan de rest van het seizoen te denken”, meldt Hester op Facebook.

Door recente uitbraken van EHV-1 in Engeland zijn een aantal paarden gestorven en verschillende paardenevenementen geannuleerd. Begin mei staan de Badminton Horse Trials op het programma. Uit voorzorg zijn alle stallen vorige week ontsmet, nadat bij één van de paarden op stal rhino was geconstateerd. De organisatie verwacht dat de prestigieuze eventingwedstrijd probleemloos doorgang kan vinden.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook