Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal en Glock’s Voice in topvorm

Edward Gal en Glock's Voice Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Edward Gal verkeert in de winningmood: gisteren won de ruiter met Glock's Zonik op spectaculaire wijze de Prix St. Georges en vandaag schreef hij met Glock's Voice de Grand Prix ook op zijn naam.

In de Brabanthallen was duidelijk te zien dat Glock’s Voice in topvorm verkeerde. Deze uitvoering leverde een heel ander beeld op dan zijn geleverde prestaties op de wereldruiterspelen in Caen. Het was een indrukwekkende en harmonieuze proef, waar met veel go gereden werd. De Glock-ruiter en de zoon van De Niro lieten in de piaffe een paar puntjes liggen, net als de uitdrukkingen in de overgang. Echter, dit gooide absoluut geen roet in het eten. De juryleden waren het unaniem met elkaar eens, dat deze combinatie de eerste prijs in ontvangst moest nemen.

Hans Peter Minderhoud behaalde zijn gebruikelijke niveau en werd tweede met de Jazz-zoon Glock’s Johnson TN. Opvallend in deze proef is met name het enorme puntenverschil van de Nederlandse jury bij E, Francis Verbeek-van Rooy, en de Belgische jury bij C, Jacques van Daele. Verbeek gaf Minderhoud bijna zes procent minder dan Van Daele. Hierdoor bleef zijn totale eindscore op 73.280 procent steken.

Een grote verassing was de bezetting van de derde plaats in het eindklassement. De Belgische Fanny Verliefden en de KWPN-er Wanarico lieten zich in het grote deelnemersveld niet uit de weg slaan en scoorden met een mooie proef 71.060 procent.

Op de vierde plaats eindigden de Duitse Nadine Capellmann en de Gribaldi-dochter Girasol met een percentage van 70.920, gevolgd door de kersverse Nederlands Kampioen Zware Tour Indoor van dit jaar, Diederik van Silfhout met de KWPN-er Bonzanjo. Van Silfhout maakte de top vijf af, vanwege zijn score van 70.720 procent.

Patrick van der Meer en Zippo (v. Rousseau) werden zevende met een score van 69.380 procent en op de negende plaats eindigde Lynne Maas met de KWPN-er Zamora, die precies 67 procent verdienden met hun neergezette proef.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook