Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal en Glock’s Zonik door reglementen niet in Nations Cup-team

Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bondscoach Rien van der Schaft maakte gisteren zijn team voor de Nations Cup in Rotterdam bekend. Daarin is Edward Gal opgenomen met Glock's Voice (v. De Niro) en niet met Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack), waarmee de ruiter sinds het debuut in de Grand Prix alle drie zijn starts won met scores boven de 75 procent. Voor deelname aan de Nations Cup geldt echter dat op twee internationale wedstrijden minimaal boven de 64 procent dient te zijn gescoord, waaraan nog niet is voldaan.

Edward Gal reed Zonik bij zijn Grand Prix-debuut op de Subtopwedstrijd eind april in Kootwijk gelijk naar de indrukwekkende score van 76,05%. Op CDI Roosendaal liep de hengst naar de winnende scores van 75,78% in de Grand Prix en 76,333% in de Spécial.

FEI-regel

Op CHIO Rotterdam start Gal de negenjarige hengst in de driesterren Grand Prix en niet in de Nations Cup. “Daarvoor geldt de FEI-regel dat er minimaal boven de 64 procent moet zijn gescoord op twee internationale wedstrijden. Dat is nog niet het geval”, legt Van der Schaft uit.

Deelname EK

Over deelname aan het EK laat de bondscoach zich nog niet uit. “Dat is nu nog vroeg. Na het NK half juli weten we meer. Glock’s Zonik is nog een jong paard, dus ik doe alles in overleg met Edward.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook