Ga naar hoofdinhoud

Edward Gal oppermachtig met Glock’s Undercover N.O.P.

Een oppermachtige prestatie van Edward Gal. De ruiter lijkt op dit dressuurbal in de Brabanthallen niet meer te stoppen en danst keer op keer naar de overwinning. Ditmaal in de Grand Prix om de Wereldbeker, waar hij met de Ferro-nakomeling Glock's Undercover N.O.P. 82.680 procent scoorde met zijn proef.

De ruiter kan weer een overwinning op zijn naam schrijven. Gisteren won hij met Glock’s Zonik de Prix St. Georges, eerder vandaag nam hij met Glock’s Voice de eerste prijs van de Grand Prix in ontvangst en nu neemt hij weer de zeer felbegeerde plaats in op het grootse concours. Ook in deze proef was de jury het unaniem met elkaar erover eens, dat Gal als winnaar uit de strijd moest komen.

Edward Gal behaalde de overwinning met gemak. Isabell Werth en de Hannoveraan Don Johnson FRH kwamen als laatste aan de start, maar konden niet tippen aan de uitvoering van de Nederlandse ruiter. De amazone scoorde 76.460 procent en werd tweede in het klassement. Diederik van Silfhout en de KWPN-er Arlando NH N.O.P. werden nipt verstoten van Werth’s plaats en eindigden uiteindelijk als derde met een score van 76.360 procent.

Glock-ruiter Hans Peter Minderhoud stuurde Glock’s Flirt (v. Florestan) naar een knappe vierde plaats met een percentage van 75.660, gevolgd door de Spaanse Morgan Barbançon en de Gribaldi-zoon Painted Black. Het duo verdiende 74.880 procent van de jury.

Op de zevende plaats eindigden Patrick van der Meer en de Lancet-nakomeling Uzzo met 72.420 procent. Laurens van Lieren en de KWPN-er Ulysses la Haya verdienden 70.260 procent van de jury en werden dertiende in het eindklassement. Kirsten Beckers stuurde Westpoint (v. Jazz) naar een percentage van 68.980, wat hen de vijftiende plaats opleverde.

Adelinde Cornelissen en Jerich Parzival kwamen niet aan de start. Dit had niks te maken met de gezondheid van de Jazz-nakomeling, maar met die van de amazone zelf. Cornelissen meldde op Facebook, dat ze zich zo grieperig voelde dat ze zich daarom heeft teruggetrokken uit de wedstrijd.

Bekijk hier het interview met Edward Gal.

Bekijk hier de uitslag.

Indoor Brabant kan live gevolgd worden. Klik hier voor de livestream.

Bron: Horses/Facebook Adelinde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook