Ga naar hoofdinhoud

Een tyfoon in huize Van Grunsven

Anky van Grunsven, Olympische Spelen, SalineroHet leek volgens Anky van Grunsven alsof de tyfoon uit Hongkong meegereisd was naar Erp. Haar hele huis lag na aankomst bezaaid met speelgoed van Yannick Jansen en Ava Eden. „De kinderen werden wild toen ze hun eigen speelgoed zagen. Het moest aangeraakt worden, maar terugleggen hoorde blijkbaar niet bij hun plan”, vertelt Anky.

Het was anders thuiskomen dan de vorige keer, toen ze goud won in Athene en vier maanden zwanger was. „Toen waren we nog met z’n tweeën. Nu kwamen we met twee kinderen thuis na bijna een maand Hongkong.”

De gebeurtenissen tijdens de Olympische Spelen raken volgens de amazone vrij snel naar de achtergrond. „Ik ben nog lang niet klaar met wat er afgelopen week allemaal is gebeurd, maar ik moet er meer mijn momenten voor kiezen. Vooral als ik samen met IPS Salinero ben, draait de film tientallen keren door mijn hoofd. De momenten na een toernooi zijn heerlijk. Hij is de enige die precies hetzelfde heeft meegemaakt als ik. Natuurlijk beleef ik alles met een groot team om me heen, zoals trainer Sjef en groom Willeke. Maar de spanning van het moeten presteren kennen uiteindelijk alleen Sallie en ik. Wij beleven dat meer intens en als alles dan achter de rug is vind ik het superfijn om hem ook af te trainen.”

De dag na de wedstrijd hebben Anky en Salinero ontspannen aan de lange teugel rondgestapt op het stallencomplex. Donderdag moesten alle spullen gepakt worden voor het vertrek en heeft ze Salinero rustig gelongeerd. Door de tweede tyfoon moesten ze vrijdag de hele dag binnenblijven in het het hotel. De vlucht van Salinero werd uitgesteld, waardoor hij zondagochtend pas in Erp aankwam. „Dat was niet ideaal. Ik heb Sallie de volgende dag wel opgezadeld en ben lekker gaan stappen op de weg.”

De straten in Erp waren uitbundig versierd en de komende dagen staan er huldigingen en feestjes op het programma. „Gisteren de huldiging in het olympische stadion en morgen worden we verwacht bij de koningin. Met de kinderen is het af en toe lastig te combineren, maar daar ga ik niet over klagen. Feestjes zijn een prima reden om het druk te hebben!”

Bron: De Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.