Ga naar hoofdinhoud

Eerste internationale zege Quint en Edison in Sint Truiden

Laura Quint met Edison. Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Ze moest er hard voor knokken in Sint Truiden, maar het lukte Laura Quint toch om gisteren de overwinning binnen te slepen in de Young Riders teamtest. Met haar Johnson-zoon Edison behaalde Quint 69.510%, wat twee punten meer was dan de nummer twee, de Zweedse combinatie Jennifer Lindvall met Bobcat (v. Breitling). Bo Oudhof werd met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) derde.

Het drafgedeelte in de proef van Laura Quint en de negenjarige Edison was sterk, met mooie verruimingen en appuyementen. Het galop-appuyement naar rechts was het enige min-punt in de proef en drukte op de eindscore. Quints naaste concurrent Jennifer Lindvall reed met Bobcat een gelijkmatige proef zonder hoogte en dieptepunten. De Zweedse bleef op twee punten steken achter Quint met 69.019%.

Oudhof en Zoutendijk

Bo Oudhof kreeg voor haar test met Colt Sollenburg 68.970% en werd derde. Een fout in de serie om de vier galopsprongen drukte haar score. Vlak achter Oudhof stuurde Lisanne Zoutendijk de Rousseau-zoon Zilverstar naar de vierde plaats met 68.774%.

Vaessen vijfde

De vierde Nederlandse bij de Young Riders, Carlijn Vaessen werd met Fossbury (v. Ampere) ex aequo vijfde met 67.451%. De Zweedse Beatrice Ivarsson kwam op hetzelfde percentage uit met Charles (v. Bocelli).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook