Ga naar hoofdinhoud

Eline van Egmond en Wendy Fokker aan elkaar gewaagd

Wendy Fokker met Black Pearl. Foto: Lynn van Woudenbergh / www.arnd.nl
Concours Hippique Haarlemmermeer in Hoofddorp, dat de afgelopen twee jaar van de kalender was verdwenen, stond vandaag in het teken van de Subtop. De Prix St. Georges was een nek-aan-nekrace tussen Eline van Egmond met Duvall (v. Sancisco) en Wendy Fokker met Black Pearl (v. Polansky). De hoofdjury plaatste Fokker aan kop en de jury bij H zag in Van Egmond de winnares. Uiteindelijk trok Van Egmond met een halve punt voorsprong en 67,57%  aan het langste eind en eindigde Fokker als tweede met 67,50%. 

Eline van Egmond is bezig aan een sterk seizoen. Vorige week won ze in Delft met haar andere D-tje Donovan (v. Spielberg) en vandaag ging Duvall zijn stalgenoot voorbij. “Duvall was een beetje zenuwachtig toen zijn vriendje Donovan van de wagen ging en met losrijden heb ik hem twee rondjes lekker naar voren gegaloppeerd. Verder heb ik eigenlijk weinig losgereden omdat de bodem echt heel zwaar was”, vertelt de amazone.

Groter en stoerder

Om wat verkoeling te zoeken, ging het publiek tijdens de proef in de schaduw onder de bomen zitten. “Daardoor maakte Duvall zich steeds groter en stoerder. Ik moest echt ho ho zeggen!”, lacht Van Egmond die met haar beide paarden een fijne proef had gereden. “Donovan was fijn stabiel maar door de bodem iets matter en minder spectaculair”, aldus de amazone die met deze grote Spielberg-zoon vierde werd met 65,33%.

Flinke opmars

Wendy Fokker is met Black Pearl bezig aan een flinke opmars. Vorige maand wonnen ze in Aalsmeer, twee weken herhaalden ze dat kunstje in Aerdenhout en de scores gaan gestaag omhoog. “Er zit heel veel progressie in, echt heel leuk. We hebben de stijgende lijn te pakken”, vertelt de amazone enthousiast die door Black Pearl haar wedstrijdambities weer terug heeft.

Oortjes erop

“Het was even afwachten hoe Black Pearl op de zware bodem zou reageren. Bij het losrijden was ze wat tam maar in de ring was het oortjes erop en gaan!” Het duo toonde een fraaie draftour en mooie series, alleen in één van de pirouettes sloop een fout. “Door de zware bodem verloor ze haar balans en dat werd een dikke onvoldoende. Maar dat was de enige onvoldoende die we hadden. Verder ging het heel fijn.”

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Nakita de Boer: ‘Het muntje lijkt gevallen’
Joyce van Schaick: ‘Het begint er weer op te lijken’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.