Ga naar hoofdinhoud

Eline van Egmond: ‘Totaal niet verwacht’

Eline van Egmond met Donovan
Op de Subtopwedstrijd in Delft ging Eline van Egmond vandaag met twee paarden van start in de Prix St. Georges. Met Donovan (v. Spielberg), die sinds een jaar op dit niveau loopt, behaalde ze met 68,82% een unanieme zege. In de Intermédiaire I behaalde Jessica Leijser exact dezelfde score en mocht daarmee met Djambalaya (v. Santano) het oranje lint ophalen.

“Het is natuurlijk heel gaaf maar we hadden best nog wat foutjes en ik had totaal niet verwacht dat we zouden winnen”, blikt Eline van Egmond terug op haar proef die goed bleek voor de hoogste score in de Prix St. Georges. “Donovan kent inmiddels de proef en nam het een beetje van me over. We kregen fouten in de galop en hij vond de baan behoorlijk spannend, maar gelukkig ontspande hij weer.”

Heel paard

De combinatie toonde fraaie pirouettes, series en een flink naar voren gereden verruiming in galop. “In het uitstrekken vloog ie echt naar voren maar gelukkig kreeg ik hem wel weer terug”, lacht Van Egmond. “Hij is met z’n 1,80 m best een heel paard.”

Lekker stabiel

Donovon loopt inmiddels een jaar in de Lichte Tour. “Inmiddels wordt ie lekker stabiel en het zou mooi zijn als dat op de volgende selectie voor het NK ook lukt.” Naast Donovan reed Van Egmond de even oude Duvall (v. Sancisco) naar een score van 63,88% en eindigde daarmee als vijfde. “We begonnen heel sterk maar kregen in galop teveel foutjes”, legt ze uit.

Van Vliet en Heijkoop

Renate van Vliet mocht zich als tweede opstellen. Ze stuurde Axia’s Victory U.S. (v. Jazz) naar 68,03, gevolgd door Danielle Heijkoop die met Baldi (v. Gribaldi) goed was voor een score van 67,96%.

Jeugd

De junioren en young riders werden in handicap verreden. Young rider Talitha Vink eindigde met Bella Rosa (v. Belissimo M) ruimschoots aan kop met 66,71%. Britney Schut was de beste junior. Zij behaalde met Deco (v. Painted Black), die ze vorige week bij haar internationale debuut op CDI Roosendaal naar een A-kaderscore reed, vandaag 63,99%. Die score was in het combineerde klassement goed voor de derde plek.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Kür-winst voor Patrick van der Meer en KWPN-hengst Chagall
Amerikaans team ‘oefent’ op Subtop Delft
Kirsten Brouwer: ‘Sultan is een kleine Eye Catcher’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.