Ga naar hoofdinhoud

Elisa Ramkema: ‘Wedstrijdpauze heeft Delano goed gedaan’

Echte topscores bleven uit op de Subtopwedstrijd van vandaag in Heiloo. Het grootste gedeelte van de ruiters in de ZZ-Zwaar verliet zonder winstpunt de ring en ook in de Prix St. Georges kwamen slechts twee deelnemers met een score van boven de 60% thuis. De hoogste score in deze proef werd gerealiseerd door Elisa Ramkema. Zij stuurde haar springgefokte Tygo-zoon Delano naar 64,21%.

Een kleine wedstrijdpauze heeft de negenjarige ruin volgens Elisa Ramkema goed gedaan. “Voor mij werk ben ik een tijd naar het buitenland geweest en het is dan best wel plannen wat betreft het trainen en de wedstrijden”, licht de amazone toe. “Ik ben drie weken lang in Azië geweest en in die tijd heeft Delano lekker vrij gehad. Inmiddels is hij ook goed drie weken weer lekker aan het werk.”

Schakelen

“De laatste tijd heb ik vooral veel aandacht besteed aan het schakelen in de zijgangen en dat heeft best goed uitgepakt. Wat nog minder goed lukt zijn de series, daarin mag hij wat meer gedragen en bovenin blijven gaan”, vertelt Ramkema over haar proef.

Meer bevestigen

Het doel voor de komende tijd is het meer bevestigd raken op het Lichte Tour-niveau. “We kunnen nu correct de proeven doorkomen, nu mag hij daarin wat spectaculairder blijven gaan. Een beetje meer vlammen.” Ramkema traint bij Inge Fokker. “Ik les inmiddels al vier jaar bij haar, vanaf de M2. Ze heeft me daar heel goed bij geholpen en ben haar daar erg dankbaar voor”, aldus Ramkema.

ZZ-Zwaar en young riders

In de eerste ZZ-Zwaar-proef, die gecombineerd werd met de landenproef young riders, werd het winnende percentage van 67,96% bij elkaar gereden door young riders-amazone Suzanne Glas. Met haar Sir Donnerhall-dochter Soraya verwees ze Joyce van Schaik met Glendale (v. Ampere) naar de tweede plaats. Van Schaik was de enige die in de tweede proef tot een winstpunt kwam en mocht daar het oranje lint ophalen.

Junioren-winst voor Sijtsma

In een gecombineerde rubriek waarin één Prix St. Georges-combinatie en één Intermediaire I-combinatie van start gingen, won Femke de Laat met de KWPN-hengst Dark Pleasure (v. Ufo) met 67,11%.

Het oranje lint in de landenproef voor junioren mocht worden opgehaald door Eva Sijtsma en haar Spielberg-nazaat Eyecatcher SHL. Zij bleef met 63,92% bijna twee procent voor op Jade Oord en Blof (v, Painted Black). Derde werd Aimee Meddens met Lotje Schoots’ voormalig Grand Prix-paard Equitop Torricelli.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook