Ga naar hoofdinhoud

Els Langhorst leading lady in Hoek van Holland

Met het winnende resultaat in de gecombineerde rubriek Zware Tour én de hoogste dagscore was Els Langhorst vandaag de leading lady van de Subtopwedstrijd in Hoek van Holland. De amazone reed haar zeventienjarige Ferro-zoon Silhouet naar een score van 68% in de Grand Prix.

Een maand geleden haalde Jeroen Okkema met zijn grote Ravel-zoon Rolling Stone al ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix. Vandaag toonde het duo met 67,11% in de Inter II wederom klaar te zijn voor de overstap. In deze gecombineerde rubriek – bestaande uit Intermédiaire A, II, U25 en Grand Prix – was de prestatie van Okkema goed voor het rode lint. Stephanie de Frel en Turbo Magic-zoon Zanyo mochten zich met 66,85% als derde opstellen. Daarnaast reed De Frel de Gelderse hengst VMF Zethar naar 65,50% en de vijfde plek. Lynne Maas reed zich met Zamora tussen de twee klasseringen van De Frel. Met de vos van Krack C reed Maas 66,20% bijeen.

Carlijn Spaan voert Lichte Tour aan

De Lichte Tour werd over drie groepen verreden. De hoogste score werd neergezet door Carlijn Spaan en haar Johnson-zoon Begijnhoeve’s Creatzo. Door een verloren ijzer op stal arriveerde het stel wat laat op het concoursterrein en had daardoor weinig tijd om los te rijden. Ondanks die voorbereiding liet het duo een aansprekende Prix St. Georges-proef zien, die 67,76% en het oranje lint in de eerste groep opleverde.
Kim Rutgers voerde de met een kleine voorsprong de tweede groep aan. Zij reed Ravel-nazaat Tc Mr Big naar 60,72. Annemieke Lips-Maaskant en Digishot’s Wiseguy sloten met 60,59% aan op de tweede plaats.
In de derde groep – waarin zowel Prix St. Georges als Intermédiaire I werd gereden – was Marielle Hoefsmit de beste. Voor haar Inter I-proef met United-dochter Bijou noteerde het jurykoppel 66,84%. De PSG-proef van het voormalige Grand Prix-paard Veni Vidi Vici en zijn huidige amazone Stephanie Koks werd beloond met de tweede prijs. De Krack C-zoon werd tot en met het hoogste niveau uitgebracht door Marije Tromp, die nu de nieuwe combinatie begeleidt. Koks kocht de hengst begin dit jaar als leerpaard en reed vandaag haar tweede wedstrijd met hem, goed voor 65,86%.

Monique Telindert scoort op debuut

In het ZZ-Zwaar maakte Monique Telindert met Linderts Dancing Dream (v. Valdez) een mooi Subtop-debuut. In de eerste proef reed Telindert de vosmerrie met exact 64% naar de overwinning. De tweede proef leverde 65,14% en de tweede prijs op. Deze proef werd met 66,57% gewonnen door Sanne Hazen en haar Tuschinski-ruin Alonso.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook