Ga naar hoofdinhoud

Emmelie Scholtens: ‘Hartstikke leuk dat ik Westpoint weer rijd’

Foto: Melanie Brevink

Emmelie Scholtens en Broere Westpoint vormen sinds twee weken weer een combinatie. De dressuuramazone is enthousiast dat zij de goedgekeurde Jazz-zoon weer op stal heeft staan. "Voor mij is het hartstikke leuk. Ik heb altijd veel met dit paard gehad."

De klik tussen de twee ontstond in het prille begin van Broere Westpoints carrière, nadat de KWPN-verrichtingskampioen als driejarige op stal Laarakkers gestald werd en Scholtens de teugels in handen kreeg. “Ik heb hem van zijn derde tot en met zijn zesde levensjaar gereden”, aldus de amazone. “We hebben toen een leuke tijd gehad.”

Scholtens en de Jazz-zoon behaalde in die periode diverse successen. Als vierjarige werd Westpoint kampioen en als vijfjarige reservekampioen van de Pavo Cup. Daarnaast werd het duo reservekampioen van de hengstencompetitie en werden ze Gronings kampioen in de klasse Z2. Na het behalen van de titel op het wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden in Verden in 2009 was er veel vraag naar de talentvolle dressuurhengst. Hij werd verkocht aan Stoeterij Broere en stalamazone Kirsten Beckers kreeg hem te rijden. Zij leidde hem verder op en startte later ook op Grand Prix-niveau.

Maar sinds kort rijdt Beckers hem niet meer. “Twee weken geleden geleden werd ik gevraagd of Broere Westpoint naar onze stal in Gorinchem kon komen. Ik heb toen ‘ja’ gezegd. Ik heb altijd een grote klik met hem gehad. Nu hij 13 is, kost het wel wat meer tijd om weer een combinatie te worden. We krijgen hier de tijd voor en er staat geen druk op. We gaan eerst even kijken hoe het gaat en misschien gaan we ooit weer samen op wedstrijd. Ik vind het leuk dat de eigenaar vertrouwen in mij heeft en het paard bij mij wilde stallen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook