Ga naar hoofdinhoud

Emmelie Scholtens: ‘Had van het WK meer verwacht’

Emmelie Scholtens en Apache. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ze was in een soort van zevende dressuurhemel toen ze zich met haar hengst Apache had geselecteerd voor de Wereldruiterspelen. Maar nu het wereldkampioenschap met een tegenvallende score in de Special (70,562) voor Emmelie Scholtens afgelopen is, concludeert ze dat Tryon 2018 voor haar vooral een leerzame ervaring was.

“Ik was heel erg excited om hier naartoe te mogen, dan hoop je gewoon wat beter te rijden. Over de Grand Prix was ik eigenlijk helemaal niet ontevreden. Ik had een paar fouten, maar Apache liep goed. Maar vandaag voelde hij niet zoals normaal. Hij had in die hitte niet de normale hoeveelheid energie. Apache is ook nog nooit zo lang van huis geweest. Vandaag was hij een beetje moe. ”

Heel leerzaam

“Ik ben met Apache heel ver gekomen, maar zo’n kampioenschap is toch wel iets heel anders. Hij verspeelt teveel energie met alles er omheen. Ik weet niet of dat alleen maar komt door zijn hengst-zijn, misschien is het ook iets van z’n karakter. Je ziet het hier wel: de beste paarden verliezen geen energie, die gebruiken dat voor de ring. En die staan nu bovenaan. Dat vind ik heel leerzaam.”

‘Een wedstrijd’

“Ik vond het onwijs mooi om mee te maken, maar ik had van het hele WK-gebeuren wel iets meer verwacht. Het was meer ‘een wedstrijd’ voor mij.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.