Ga naar hoofdinhoud

Emmelie Scholtens: ‘Heerlijk gereden met Westpoint’

Emmelie Scholtens met Broere Westpoint Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De hoogste score van de dag van de subtopwedstrijd in Ermelo was zondag voor Emmelie Scholtens. Met Broere Westpoint heeft ze, naar eigen zeggen, heerlijk gereden. Hun rit in de Grand Prix werd dan ook beloond met 72,4%. Ze werd gevolgd door de nog 'groene' combinatie Diederik van Silfhout en Four Seasons.

“Ik ben ontzettend blij met de proef van vandaag. De laatste keer was het NK en toen ging het minder. Dat lag aan mezelf, want ik wilde zelf te graag”, vertelt Emmelie Scholtens.

Verschil kleiner
“Ik heb nu echt heerlijk gereden. Het is best moeilijk om een Grand Prix-paard over te nemen van iemand anders. De eerste paar keer starten is natuurlijk nog wennen, maar vandaag had ik eindelijk het gevoel dat het verschil tussen thuis en op concours kleiner was. Hij deed het ook makkelijker zelf.”

Niet bezig met kader
Op de vraag of ze nu richting een kader denkt antwoordt ze: “Ik ben met hem niet echt bezig met een kader. Ik start hem wel op de kadervorming wedstrijd in Almelo, maar een kader bereiken is met hem niet een doel op zich. Ik wil gewoon lekker met hem rijden. Uiteindelijk is dat ook waar het om gaat en vandaag is dat goed gelukt”, besluit ze blij.

Van Silfhout
Diederik van Silfhout volgde met Four Seasons (v. Fürst Piccolo) met 69,75%. Plaats drie was voor Dindi van den Brink. Met Coolwater Rulana V (v. Van Gogh) noteerde ze 66,15%.
De Prix St. Georges kwam op naam van Meerte Hekking en UH Union Jack (v. Apollonios) met 65,39%. Wilma Wernsen werd hier tweede met Apretado (v. Scandic) met 65,07%.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: De Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook