Ga naar hoofdinhoud

Esmee van Gijtenbeek wint ‘super cool’ Inter II-debuut

Eaton hier nog onder Esmee van Gijtenbeek. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Esmee van Gijtenbeek is er zelf een beetje stil van. Ze won vandaag haar debuut in de Intermédiaire II. Op de Subtopwedstrijd in Hulten reed ze haar pas achtjarige Eaton H (v. Wynton) met een score van 69,01% naar de unanieme zege. Hiermee heeft het duo ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix U25 op zak.

Met behulp van het KNHS talentenplan werkte Esmee van Gijtenbeek afgelopen winter aan de overstap naar de Zware Tour. Dinsdag reed ze met Eaton op de laatste terugkomdag in Ermelo. “We hebben toen de Inter II doorgereden en ik kreeg van Adriaan Hamoen fijne tips om de oefeningen beter voor te bereiden. Daar hebben we de afgelopen dagen aan gewerkt”, vertelt de 24-jarige amazone.

Vanaf veulen

In de proef werd het duo beloond met hoge punten voor de piaffe, passage, series en pirouettes. “Op andere onderdelen hebben we wat punten laten vallen en ik reed nog een keer verkeerd. Maar ik ben super tevreden dat we hebben kunnen laten zien waar we staan. Het is natuurlijk super cool maar het overkomt me een beetje. Ik ben er stil van”, zegt van Gijtenbeek die de Wynton-zoon vanaf veulen in bezit heeft, zelf zadelmak maakte en alle klassen vanaf de L2 doorliep.

Goud waard

“Hoe moeilijker het werk wordt, hoe beter Eaton het gaat doen. Hij heeft veel aanleg voor het sluiten en daarom denk ik dat hij in het zware werk beter tot z’n recht komt. Verder heeft hij een super fijn karakter. Hij denkt op de goede manier mee en laat me nooit in de steek. Dat is goud waard.”

Grote sprongen

Het duo heeft nog een wedstrijd in de Inter II op de planning staan en maakt daarna de overstap naar de Grand Prix U25. “We hebben de laatste tijd grote sprongen gemaakt en ik word dit jaar 25 dus dit is het laatste jaar dat het kan.” Via het talentenplan kwam Van Gijtenbeek in aanraking met Patrick van der Meer. “De trainingen met Patrick zijn super goed bevallen. Nu ik vanwege mijn leeftijd niet meer in aanmerking kom voor trainingen via het talentenplan, blijf ik bij hem lessen”, besluit de amazone die in de training thuis dagelijks begeleid wordt door haar moeder.

Van den Dries en Copal

Denise van den Dries lijkt een abonnement te hebben op de tweede plaats. Na een wedstrijdpauze met Argo (v. Krack C) eindigde ze in maart en april als tweede en ook vandaag reed ze haar twaalfjarige vos met 66,64% naar de tweede plek. Yvonne Copal en MacRider Anne (v. Tuschinski) behaalden vorige maand op hun Inter II-debuut al ruimschoots het startbewijs voor de Grand Prix. Vandaag eindigde het duo met 65,79% als derde.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
KWPN-hengst Everdale gaat concurrentie voorbij
Kirsten Brouwer maakt geslaagde rentree met Alain Delon

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook