Ga naar hoofdinhoud

Eva van der Linde op debuut naar hoogste dagscore

Eva van der Linde met Dark Knight Texel. Foto: Ingrid Truijens
Met Dark Knight Texel beleefde Eva van der Linde vandaag een succesvolle dag. De amazone sloot met de eigen gefokte Wynton-zoon haar debuut in de Intermédiaire I winnend af met 69,01% wat ook goed was voor de hoogste dagscore op de Subtopwedstrijd in Barsingerhorn. In de Prix St. Georges kreeg het duo te maken met een juryverschil van bijna 8%. Met een gemiddelde van 68,55% werd het de tweede plaats.

Eva van der Linde komt met de achtjarige ruin Dark Night Texel sinds vier maanden uit in de Lichte Tour en hield hem een paar maanden thuis door te trainen. “Het ging voor mijn gevoel heel goed en ik ben super blij met de punten”, vertelt Van der Linde enthousiast. “Het was vandaag foutloos maar ikzelf zou het nog wel iets netter kunnen afwerken. Ik wilde graag kijken of hij de Inter I-proef ook aan zou kunnen en dat kan ie!” vervolgt ze lachend.

Doorknutselen

Doordat haar instructeur Edward Gal in Rio was, had Van der Linde al even niet gelest. “Volgende gaan we weer op les. Ik heb verder geen wedstrijden op de planning staan en ga thuis weer even verder doorknutselen. Dark leert snel en ik denk dat de scores nog verder omhoog kunnen.”

Stuivertje wisselen

In de Prix St. Georges trok Hergen van Hall aan het langste eind. Hij reed Carrera (v. Sorento) naar een nieuw persoonlijk record van 68,68%. “Ik was heel blij met hem en ook super tevreden met de punten en het lovende jurycommentaar.”

Moeilijk aan te tippen

In de Inter I debuteerde Van Hall met Santo’s Zhivago en mocht zich met een score van 66,71% achter Van der Linde opstellen. Deze twaalfjarige ruin van Londonderry werd door Callista Leeuwerke opgeleid en zeer succesvol uitgebracht tot en met de Lichte Tour. “Callista heeft hem goed gereden, daar is moeilijk aan te tippen”, vertelt Van Hall. “Omdat Callista het niet makkelijk vindt om haar lieveling te verkopen staat hij nu bij mij. Hij is Grand Prix klaar en springt strakke eners en heeft een mooie techniek voor de piaffe en passage.”

Na tien jaar weer in de ring

Voormalig Grand Prix-amazone Anouk Hansen verscheen tien jaar geleden voor het laatst in de ring. Haar als veulen aangeschafte Check Me Out liep onder andere amazones in de sport. Vandaag maakte Hansen een rentree in de ring en stuurde haar negenjarige Vic-zoon naar 64,47% en de derde plaats in de Inter I.

Zwanger naar zege

In de Grand Prix was Nicky Broxterman met afstand de beste. Met een babybuikje reed ze Watoeshi (v. Rousseau) naar 68,65%. Valentijn van Weering beleefde met Zeus (v. Jazz) zijn debuut in de Grand Prix en kwam tot een score van 61,10%.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees donderdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook