Ga naar hoofdinhoud

Eva van der Linde sterk terug na babypauze: ‘Ik kon niet wachten’

Eva van der Linde met Dark Knight Texel. Foto: Ingrid Truijens
Na een korte babypauze pakte Eva van der Linde het rijden al gauw weer op en na een aantal weken training thuis maakte ze vandaag op de Subtopwedstrijd Barsingerhorn haar rentree in de ring. Dat pakte goed uit: met Dark Knight Texel (v. Wynton) won de amazone de Prix St. Georges met 66,78% en die prestatie herhaalde ze in de Intermédiaire I met een score van 62,50%.

Eva van der Linde beviel half juli via een keizersnede van haar derde kindje en kreeg het advies een tijdje te wachten met paardrijden. “Eigenlijk mocht ik pas na zes weken stofzuigen en nog helemaal niet rijden. Maar ik kon niet wachten en zat er na tweeënhalve week al weer op”, vertelt de amazone lachend. “Ik ben begonnen met de brave en heb nog even gewacht met de jonkies. Maar inmiddels zit ik overal weer op en heb gelukkig nergens last van gehad.”

Fikse juryverschillen

In de Prix St. Georges kreeg te duo te maken met een juryverschil van 31,5 punten en in de Inter I bedroeg het juryverschil maar liefst 41 punten. “Dat was echt jammer en bij Dark Night zitten de juryleden meestal wel op één lijn. Van de ene jury 67% en van de andere 57% word je niet blij, maar goed, dat kan gebeuren”, relativeert de amazone. “Voor m’n gevoel had ik nog nooit z’n goede Prix met hem gereden. In de Inter gingen de series stuk, toen werd Dark te heet en dacht hij dat ie eners moest springen en voor dat onderdeel kregen we van beide juryleden een twee. Maar verder ben ik hartstikke blij en hij liep heel lekker.”

Mazzel met moeder

Inmiddels is Van der Linde moeder van drie kinderen en weet dat goed te combineren met het rijden. “Ik heb het geluk dat mijn moeder er altijd is. Daar heb ik echt mazzel mee!”, aldus de enthousiaste amazone die vandaag ook haar baby mee op wedstrijd had genomen. “Omdat ik hem zelf voed sleep ik hem overal mee naartoe en hij heeft toe nu half Nederland al gezien. M’n ouders hadden de afgelopen weken een drukke tijd met de veilingen en dan blijf ik thuis om op de paarden te passen. Zo wisselen we dat met elkaar af.”

Niemand laten zien

Bij vader Wim van der Linde zijn doorgaans alle veulens te koop en de leftovers komen later in de sport met dochter Eva. “M’n vader moet nog inventariseren wat er dit jaar is overgebleven, maar we hebben er één die sowieso blijft. Dat hebben we bewust gedaan en die hebben we echt aan niemand laten zien”, verklapt ze over het hengstveulen van Wynton x Goodtimes.

Jacky Ickx Texel

Naast Belle Lady Texel (v. Krack C), die Van der Linde vlak voor haar zwangerschapsverlof in de Grand Prix klasseerde, en een stel jongere paarden neemt de amazone straks weer plaats in het zadel van de aangewezen hengst Jacky Ickx Texel (v. Enzo Ferrari). “Omdat ik voor de bevalling niet wist wanneer ik weer zou rijden, hebben we afgesproken om hem bij Glock voor te laten bereiden op het verrichtingsonderzoek. Riccardo Senavio heeft hem dinsdag op de zadelpresentatie gereden en na het verrichtingsonderzoek komt hij weer naar huis. Hij is bij ons in Texel lekker op het strand gereden en na m’n bevalling heb ik er ook een paar keer opgezeten. Het is écht een gaaf beest en ook heel lief”, looft ze de driejarige hengst.

Rode linten voor Wijnker en Delemarre

In de Prix St. Georges was het rode lint voor Linda Wijnker. Zij stuurde Elegant (v. Oscar) naar 64,08%. In de Intermédiaire I reed Alexandra Delemarre met Prins D (v. Ferro) de tweede score van 61,18% bijeen.

Lees ook:
Skylar Bos wint Inter II-debuut: ‘Dit werk ligt Black Boy veel beter’

Klik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook