Ga naar hoofdinhoud

Fabiënne Jongen net buiten top drie landenproef young riders

Fabiënne Jongen werd nipt tweede achter Hanneke Ariens. Foto: Facebook

Fabiënne Jongen kwam pas als laatste deelnemer aan start in de landenproef voor young riders, maar zette wel het beste Nederlandse resultaat neer. Ook Meike Kroot leverde een goede prestatie door de OO Seven-zoon Vince met 69,314% naar de zesde prijs te sturen. 

Jongen reed een keurige proef met de Obelisk-zoon Botticelli, met de drafappuyementen en -verruimingen als hoogtepunt. Alleen de halve pirouette naar links verliep niet vloeiend en leverde een onvoldoende op. De amazone tikte net de 70%-grens niet aan en moest genoegen nemen met de vierde plaats.

Duitse amazones blijven scoren

De hoogste score van 70,686% werd gerealiseerd door Ann-Sophie Lückert en Fairmont (v. Fürst Piccolo), die net voorbleef op landgenote Kim Brüning met Feivel’s World (v. Filmstar). De top drie werd compleet gemaakt door de Griekse Theodora Livanos en Fido Dido (v. Florencio), het voormalig Lichte Tour-paard van Petra van Esch.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook