Ga naar hoofdinhoud

Favorieten maken rol waar op KNHS-kampioenschappen

Mirelle van Kemenade DreamcatcherDit weekend vonden in Almelo de KNHS-dressuurkampioenschappen in de klassen ZZ-licht, ZZ-zwaar en lichte tour plaats. Mirella van Kemenade (foto), Joyce Lenaerts en Lotje Schoots werden als kampioenen gehuldigd.

Mirelle van Kemenade-Witlox had in de klasse ZZ-licht met haar KWPN- en NRPS-goedgekeurde hengst Decor Dreamcatcher (v. Day Dream) na haar overwinningen in de halve finale de beste uitgangspositie. ,,Ik heb geprobeerd daar niet zenuwachtig van te worden, maar toen ik de ring in reed kriebelde het toch wel.” Ze reed een prima proef, wat juryvoorzitter Johan Hamminga de opmerking ontlokte: ,,Zo zie je maar dat dressuur toch best ongedwongen kan zijn!” Op de tweede plaats in het ZZ-licht eindigde Wup (v. Welt Hit II) met Joyce Heuitink in het zadel. Seth Boschman kreeg het brons voor zijn prestaties met Toermalijn (v. Gribaldi).

Joyce Lenaerts won met Beukenvallei’s Ubique (v. Welt Hit II) de rubriek ZZ-zwaar, ondanks een foutje. Ze sprong in de verkeerde galop aan, na het achterwaarts gaan. ,,Mijn eigen schuld, ik was gewoon te laat met mijn hulpen, verder klopte alles.” Marieke Pijnenburg reed zich naar de zilveren medaille met Jazz-nakomeling T’Avanti. De derde plaats was voor Thamar Zweistra met Hexagon’s Update (v. Rubiquil).

In de lichte tour vonden op de tweede wedstrijddag een aantal verschuivingen plaats. Kebie van der Heijden had alle selectiewedstrijden al goed gepresteerd en stond na de eerste dag aan kop met haar Toy Story (v. Come Back II). Op plaats twee stond Marlies van Baalen met BMC Future (v. Florestan). Lotje Schoots stond op plaats drie, maar reed zondag een fantastische kür met de elfjarige Havel-afstammeling Luxform’s Popeye en pakte de kampioenstitel, het zilver was voor Kebie van der Heijden en Marlies van Baalen kreeg het brons.

ZZ-licht
1. Mirelle van Kemenade-Witlox (St. Oedenrode), Decor Dreamcatcher, 73,52 en 72,00 =72,76%
2. Joyce Heuitink (Groenlo), Wup, 70,57 en 66,65 = 68,57%
3. Seth Boschman (Berghen), Toermalijn, 66 en 64,31 = 65,15%

ZZ-zwaar
1. Joyce Lenaerts (Leende), Beukenvallei’s Ubique, 69,46 en 67,49 = 68,47%
2. Marieke Pijnenburg (Heukelom), T’Avanti, 66,13 en 67,31 = 66,72%
3. Thamar Zweistra (Schore), Hexagon’s Update, 66,02 en 66,97 = 66,50%

Lichte tour
1. Lotje Schoots (Abcoude), Luxform’s Popeye, 68,92 en 71,15 = 72,03%
2. Kebie van der Heijden (Weert), Toy Story, 69,58 en 73,40 = 71,49%
3. Marlies van Baalen (Brakel), BMC Future, 69,17 en 73,40 = 71,28%

Bron: KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook