Ga naar hoofdinhoud

Femke de Laat: ‘Trots op Darkie’

Dark Pleasure hier met Femke de Laat. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Op de subtopwedstrijd in het Zeeuwse Nieuw en Sint Joosland was Femke de Laat zondag in twee proeven van het ZZ-Zwaar oppermachtig met de KWPN-hengst Dark Pleasure (v. Ufo). Met 68,43% en 67,21% sloeg ze een gat van bijna 4% en 5% naar de overige deelnemers.

“Ik ben zeker heel erg trots op hem”, reageert Femke de Laat na afloop van de wedstrijd over Dark Pleasure, die ze nu ruim een jaar rijdt.
“Ik was na een week al verliefd op hem, maar het heeft wel even geduurd voordat we helemaal aan elkaar gewend waren. Daarom heb ik best lang gewacht om hem bij de subtop te starten. Nu heb  ik hem lekker voor elkaar zoals ik hem wil hebben. Dat zie je nu terug in de ring.”

Negens
Het was voor de combinatie de tweede keer dat ze aan start kwamen in het ZZ-Zwaar. “Vorige keer hebben we maar één proef gereden. Vandaag twee, met oog op de selecties, waar je ook twee proeven moet rijden. Twee proeven is best pittig, maar hij bleef er heel fijn aan staan. We hadden negens voor de series en pirouettes. Dat is voor later wel belangrijk, dat dat goed gaat. Dus daar ben ik super blij mee. We gaan nu de selecties rijden en kijken of we ons voor het NK kunnen selecteren. Het is zo’n fijn paard. Ik heb echt een super klik met hem. Het zou super zijn om met hem op het NK te mogen rijden.”

Twee keer tweede
In beide proeven van het ZZ-Zwaar was de tweede plaats voor Marijke van Giessen en Hexagon’s Finomana (v. Rubiquil). De combinatie noteerde 64,93% en 62,79%.
Sharon de Kok bezette de derde plaats in de eerste proef met Daydreamer (v. Daidalos) met 64,43%. Dezelfde score was voor Lisanne de Braal en Ztoefzand (v. Sydney), waarmee ze vierde werden.
In de tweede proef werd Frank Trommelen derde. Met Elton T (v. Zhivago) noteerde hij 60,86%.

De enige combinatie in de Inter A werd gevormd door Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Watteau (v. Jazz). Zij behaalden 65,83%.
Laurens van Lieren voerde de kleine groep Grand Prix/ Inter II aan met Zingar’s Northside (v. Gribaldi). Hij reed 67,40% bij elkaar met hun Grand Prix-proef.
Thea Bech won twee proeven bij de junioren. Met BEQ Dionisos (v. Spielberg) behaalde ze 65,07% en 65,81%.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook