Ga naar hoofdinhoud

Finale KNHS-Merrel Cup

Zaterdag 29 maart werd de KNHS-Merrel Cup, de kür op muziek voor viertallen, verreden. In de klasse L paarden was het viertal van RV Argonaut uit Sint Willebrord het sterkst. Bij de pony’s wonnen de Weststichste Ruiters uit Montfoort in de klasse L.

De klasse M en Z werd bij de paarden in handicap verreden. Het Z-viertal van L.R. Het Edele Ros uit Haaren won met een procent voorsprong op de tegenstander. Het M-ponykwartet uit Boxtel had helaas maar een tegenstander, PC Exloo uit de gelijknamige plaats, die echter slechts 0,4% toegaf op de 66,8% van Reambo I uit Boxtel.

Voorafgaande aan de finale waren er verschillende voorselecties in Noord- en Zuid-Nederland, waar de viertallen aan mee konden doen. Elk viertal begon tijdens de finale weer met een schone lei en de prestatie in Wanroij maakte uit wie zich kampioen mocht noemen. Het was een spannende strijd en de deelnemers waren aan elkaar gewaagd.

Uitslag

Paarden klasse MZ
1. LR Het Edele Ros, Haaren, 67,3%
2. LR Wittenhorst, Horst, 66,2%.

Paarden klasse L
1. RV Argonaut, Haaren, 68,4%
2. RV Exloo, Exloo, 68,3%
3. LR De Hoefslag, Aarle-Rixtel, 67,3%

Pony’s klasse M
1. PC Reambo I, Boxtel, 66,8%

Pony’s klasse L
1. LR De Weststichtse Ruiters, Montfoort, 68,7%
2. Onze Lieve Vrouwe Ruitertjes, Aarle-Rixtel, 67,7%
3. PC Wittenhorst, Horst, 67,7%

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook