Ga naar hoofdinhoud

Fiontini Deens kampioen

Fiontini met Severo Jurado Lopez Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zevenjarige merrie Fiontini (v. Fassbinder) deed haar reputatie vanmiddag eer aan. Onder het zadel van Severo Jurado López liep de donkerbruine merrie naar een score van 88,910% en de Deense titel. Het kampioenschap voor zesjarige paarden werd gewonnen door Heiline's Danciera (v. Fürstenball) met Carina Cassoe Krüth.

Tweede in de rubriek voor zevenjarige paarden werd Anne Troensegaard met de hengst Kipling (v. Hofraat). De combinatie scoorde 82,974%. Fritzeck (v. Fiorano) werd derde met Rikke Dupont. De combinatie kreeg 79,257 toebedeeld. De zevenjarigen werden beoordeeld op gangen, rittigheit en perspectief, maar moesten ook een proef lopen. Die telde voor de helft mee in de eindscore.

Fiontini kreeg een 9,8 voor haar draf en perspectief, 9,5 voor zowel galop als rittigheit en een 9 voor de stap. De merrie won begin augustus ook al voor de derde keer op rij het WK voor jonge dressuurpaarden.

Zesjarige paarden

De zesjarige paarden kregen, net als hun vier- en vijfjarige collega’s, alleen cijfers voor de gangen, rittigheit en perspectief. Na Heiline’s Danciera, die een 9,10 liet noteren, werd Red Diamant (v. Blue Hors Romanov)  tweede. Ook deze hengst verscheen onder het zadel van Cassoe Krüth. Ze scoorden samen een 8,92. Derde werd Betina Jaeger Jensen met Flora (v. Floriscount), met een score van 8,76.

Klik hier voor de volledige uitslag bij de zesjarige paarden.
Klik hier voor de volledige uitlsag bij de zevenjarige paarden.

Lees ook: Bijna perfecte score van zoon van Dancing Hit

Bron: Paardenkrant – Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook