Ga naar hoofdinhoud

For Gribaldi en Everdale domineren Subtop in Den Dungen

For Gribaldi (v. Gribaldi), hier in de hengstencompetitie in 2014 - Foto: Melanie Brevink

Gisteren waren de KWPN-goedgekeurde hengsten For Gribaldi (v. Gribaldi) en Everdale (v. Lord Leatherdale) beide goed voor een overwinning op de Subtopwedstrijd in Den Dungen. Zhivago (v. Krack C) eindigde op de vierde plaats in de Prix St. Georges. 

Met zijn Britse amazone Charlotte Fry, stalamazone bij Gert-Jan en Anne van Olst, liep Everdale naar net geen 70 procent in de gecombineerde Prix St. Georges/Intermediaire I rubriek. Ze verwees Suzanne Glas en Amazing R (v. Negro) naar plaats twee, die daarmee voorbleef op Peter de Boer en Expreszo VZH (v. Zardando), die goed waren voor 66,45%.

Dinja van Liere werd hier vierde met 66,05% met Joop van Uyterts Zhivago.

Dubbel succes voor Fry

Met de Zucchero-zoon Dark Legend was Fry succesvol in de tweede ZZ-Zwaar proef, die gecombineerd werd met de Young Riders. De landenproef van Fry en Dark Legend was goed voor 68,29%, waarmee ze bijna 4% voorbleef op Talitha Vink en Bella Rosa (v. Bellisimo M).

In de eerste proef waren de rollen omgedraaid en werd Vink eerste met 63,93%. Nu mocht Fry het rode lint in ontvangst nemen, door de NRPS-goedgekeurde Crosby (v. Chippendale) naar 63,71% te sturen.

For Gribaldi

In de eerste ZZ-Zwaar-groep bracht Dinja van Liere de zevenjarige hengst For Gribaldi aan start, die voor het eerst in het ZZ-Zwaar aan de start kwam. De eerste proef was goed voor 67,00% en plaats vier. De winst was hier voor Yvonne Fiechter en Edison (v. Johnson) met 70,43%. De tweede proef leverde Van Liere 70,93% en de winst op met de zevenjarige hengst van Joop van Uytert. Nu werd Fiechter tweede met 70,43%.

Succesvol Intermediaire II-debuut voor Ben Johnson

In de Zware Tour-rubriek werd de hoogste score van 69,93% genoteerd door Marlies van Baalen en de Johnson-zoon Ben Johnson, waarmee ze ruimschoots haar startbewijs voor de Grand Prix behaalde.

De KWPN-hengst Decor Vivaldo (v. Polansky) werd met amazone Mirelle van Kemenade tweede. De Grand Prix van deze combinatie was goed voor 68,80%.

Klik hier voor de uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook